Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

sunnuntaina, toukokuuta 17, 2015

Pitkän koron sijoitukset myyty: iShares Barclays Emerging Market Local Govt Bond ETF

Valtiolainojen korkosijoitusten riskeistä on varoiteltu jo pidempään. Myös Anders Oldenburg otti asian esille viimeksi Phoebus-blogissa 18/15. Omassa salkussani näitä korkosijoituksia on edustanut iShares Barclays Emerging Market Local Govt Bond ETF (Xetran kautta hankittuna). Rahaston painotettu keskimääräinen kuponkikorko on 6,8% ja painotettu keskimääräinen maturitteeti on 7,6 vuotta.

Valtionlainojen tuottoihin vaikuttavat korkotuottojen lisäksi myös riskipreemiot. Uskon että jatkossa, kun kehittyneiden maiden valtionlainojen korkotuotot nousevat, tullaan kehittyvien maiden lainoilta vaatimaan suurempaa riskipreemiota. Tällöin kehittyvien markkinoiden korko-ETF:n arvot tulevat laskemaan. Nähdäkseni minulla oli kaksi vaihtoehtoa: joko päättää pitää rahasto suurinpiirtein lainojen keskimääräiseen maturiteettiin asti ja tyytyä 6,8% kuponkikorkoon (-verot) tai myydä rahasto. Koska kyseessä oli ns. varakassa, niin päädyin myymään. Yli 7 vuoden sijoitushorisontilla uskoisin osakkeistakin olevan mahdollista saada vähintään yhtä hyviä vuosituottoja.

Tällä hetkellä salkussani ei ole enää pitkän koron rahastoja, mutta saatan palata vielä Nordnetin kuukausisäästämisen muodossa iShares Barclays Emerging Market Local Govt Bond ETF:n omistajaksi jos hinta laskee ja vastaavasti tuotto-odotus nousee. Myynnistä saadut rahat ovat tällä hetkellä käteisenä, sillä lyhyen koron rahastojen tuotto-odotus on niin olematon, etten ole nyt jaksanut niihin summaa parkkeerata.

Sijoita Eurooppaan ja hyödy EKP:n elvytyksestä. Nordnet tarjoaa saksalaisen Xetra-markkinapaikan osakkeiden ja ETF:ien ostot min. 5 € / 0,10 % / toteutunut toimeksianto (norm. min. 15 € / 0,12–0,30 %). Tarjous koskee vain ostotoimeksiantoja, yli 500 € kauppoja ja on voimassa 11.–29.5.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti