Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

keskiviikkona, toukokuuta 27, 2015

Mitä salkkuni terveysteknologiayhtiöille kuuluu?

Salkkuuni kuuluu tällä hetkellä tasan kaksi terveysteknologia-alan yritystä: Atrion ja Revenio. Molemmat ovat pieniä firmoja, jotka ovat kuitenkin viime aikoina kasvaneet vauhdilla. Tämä on näkynyt myös osakekurssissa. Atrionin osakkeen kurssi on vuodessa noussut 18,9% ja euroissa mitattuna vieläkin enemmän. Revenio on viime päivien laskettelusta huolimatta myös tukevasti plussalla 31,4 % vuoden takaiseen verrattuna.

Hankintahinnalleni Atrion on tuottanut 63% + osingot (jos myisin osakkeet nyt). Revenion luku on 68% + osingot. Nämä terveysteknologiayritykset ovatkin salkkuni parhaita sijoituksia yhdessä norjalaisen vakuutusyhtiö Protector Forsikringin kanssa.

Millaiselta yhtiöiden arvostus sitten tällä hetkellä vaikuttaa? Atrionin P/E-luvuksi Morningstar ilmoittaa 26.1. Revenion vastaava luku on peräti 34.7 Kauppalehden mukaan. Kuluvan vuoden tulokselle 4-Traders ilmoittaa Revenion P/E-ennusteeksi 31.8 ja Morningstar Atrionin 24.6. Molempien nykykursseihin vaikuttaisi olevan leivottu sisään jo melkoinen tulevaisuuden kasvu. Aika näyttää kuinka tämä tulee toteutumaan, mutta etenkin Reveniolla potentiaaliakin toki on. Atrion on näistä ehkä jo hieman enemmän kuitenkin asemansa vakiinnuttanut toimija (ja sitä myötä toisaalta myös ehkä vähäriskisempi).

Atrionista julkaistiin myös kirjoitus Seeking Alphassa hiljattain. Kirjoittaja arvelee yhtiön kurssilla olevan vielä nousuvaraa, sillä Atrion on muuhun terveyssektoriin nähden aliarvostettu. Kommenteissa tosin arvellaan sitä, mahtaako toimialan arvostus olla kestävällä pohjalla. Minä ajattelin seurailla tilannetta toistaiseksi vierestä ja palata ostoksille kun arvostaso hieman laskee. Aiemmin hankkimani Atrionit sekä Reveniot pysyvät kuitenkin tiukasti salkussa 4,5% ja 4,4% painoilla.


SKAGEN Focus on uusi globaali osakerahasto, jonka merkintäaika on alkanut. Merkitse SKAGEN Focus -rahastoa Nordnetin kautta vähintään 100 eurolla 12.5.–8.6.2015 ja voit voittaa Samsung Galaxy S6 -puhelimen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti