Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

lauantaina, toukokuuta 30, 2015

Lapselle säästäminen, kuinka päästä alkuun?

Olen aiemmin maininnut säästäväni lapsilleni säännöllisesti joka kuukausi. Vaikka osakkeiden arvostustasot näyttävätkin tällä hetkellä korkeilta, on niistä saatava tuotto kuitenkin todennäköisesti selvästi parempi kuin esimerkiksi korkosijoituksista saavutettavissa oleva. Pitkän aikavälin sijoitusten ollessa kyseessä pelkän ostohinnan lisäksi myös juoksevat kulut ovat tärkeässä roolissa, sillä nekin vaikuttava osaltaan korkoa korolle -ilmiöön.

Sijoittaja.fi julkaisi hiljattain suurvertailun pankkien ehdotuksista lapselle säästämiseen. Esimerkkinä on 100 euron kuukausisäästö, jonka lisäksi lapsella on lisäksi tilillä rahaa 10 000 euroa. Ratkaisuissa pyydettiin huomioimaan myös riskit, verotus sekä se kuinka paljon sijoittalta itse vaaditaan aktiivisuutta. Mukana on ehdotukset 13 eri toimijalta, joista valittiin paras osta ja unohda -ratkaisu, erikoisratkaisu sekä valmis ratkaisu. Lisäksi kaikkien ratkaisun tarjonneiden pankkien ehdotukset esiteltiin.

Yleisesti ottaen edullisiin kuluihin liittyi usein henkilökohtaisen palvelun puute, kun taas henkilökohtaista palvelua tarjoavilla pankeilla kulut olivat usein korkeammat. Mukaan mahtui kuitenkin monta erilaista ratkaisua, jotka sopivat varmasti hyvin erilaisissa tilanteissa oleville vanhemmille. Näkisinkin, että hyödyllisintä on pyrkiä säästämään jollain keinolla edes pieni summa kuukaudessa jälkikasvun hyväksi. Valinta erilaisten palveluiden välillä kannattaakin sitten tehdä sen perusteella, kuinka paljon itsellä riittää aikaa ja kiinnostusta markkinoihin perehtymiseen. Mielestäni osta ja unohda -ratkaisukin vaatii nimittäin ainakin jonkinlaista ymmärrystä siitä, miten markkinat toimivat. Muutoin riskinä on sijoitusten realisointi juuri osakekurssien ollessa alhaalla.


Olisitko kiinnostunut kokeilemaan Sijoittaja.fi jäsenyyttä kuukauden ajan? Tykkää ja kommentoi tätä julkaisua Facebookissa tai lisää suosikkeihisi Twitterissä ja twiittaa uudelleen. Voit myös osallistua kommentoimalla tätä viestiä blogin kommenttipalstalla (lisäämällä kommenttiin sähköpostiosoitteesi). Arvon kolme kuukausijäsenyyteen oikeuttavaa koodia lauantaina 6.6.15 perjantaihin (klo. 24) saakka osallistuneiden kesken ja ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti.


Aloita säästäminen lapselle ja voita 1 000 €:n rahastosijoitus - lue lisää tästä Millainen pesämuna sinun lastasi odottaa? Kun aloitat nyt, niin voit voittaa lapsen salkkuun pesämunan. Arvomme kaikkien Nordnet Superrahasto Suomi -indeksirahastoon 31.8.2015 mennessä sijoittaneiden kesken 1 000 euron rahastosijoituksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti