Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

perjantaina, elokuuta 12, 2022

NoHo päivitys

 Olen näköjään viimeksi kirjoittanut NoHosta - tai silloin vielä Restamaxista - vuonna 2017. Tällöin tavoite oli saavuttaa 180 miljoonan euron liikevoitto vuoden 2018 loppuun mennessä. Tavoite saavutettiinkin jo edellisenä vuonna ja vuonna 2018 liikevaihto näyttää olleen peräti 260 miljoonaa. . Vuonna 2019 panostettiin kannattavuuteen ja henkilöstövuokrauksesta luovuttiin. Sitten iski korona ja tulos painui miinukselle ja velkaa jouduttiin ottamaan. Ongelmana tässä kohtaa oli myös, että yhtiö oli jo valmiiksi kohtuullisen velkaantunut yritysostojen myötä. Yhtiö paransi likviditeettiään mm. myymällä osan osittain omistamastaan henkilöstövuokrausyhtiö Eezysta ja jatkossa tätä tullaan irroittautumaan kokonaan. Yhtiö joutui kuitenkin myös turvautumaan hybridilainaan vuonna 2019. 

Kannattavuusongelmat eivät kuitenkaan ole ihan uusi asia. Inderesin laajasta raportista selviää, että yhtiöllä on jo tätä ennenkin ollut vaikeuksia saavuttaa erityisen hyvää nettotulosmarginaalia (historiallisesti se on ollut noin 4%). Yhtiön tavoitteena on jatkossa pienentää velkaa niin, että korollisten nettorahoitusvelkojen suhde operatiiviseen kassavirtaan on alle 3x. Eezyn myynnillä tämä ilmeisesti melko lailla onnistuisikin. Tulevaisuuden tavoite on myös kasvun jatkaminen ja kannattavuuden parantaminen. Muutama päivä sitten julkaistu Q2-raportti antoikin tukea kannattavuuden parantumiselle: liikevoittomarginaali oli yli 13%. 

Mitäpä sitten ajattelin yhtiöstä kokonaisuudessaan. NoHon osuus salkussani on vähän reilu 2%. Määrä on aika pieni, mutta historian valossa en nyt äkkiseltään näe aiheelliseksi sitä lähteä korottamaankaan. Yhtiön näkymät ovat tällä hetkellä ihan hyvät ja Inderesin ennusteella kuluvan vuoden P/E on 12.8, joka ei kasvuyhtiölle ole korkea. Toisaalta tulevaisuuteen liittyy vielä paljon epävarmuutta. Koronapandemia osoitti ettei yhtiön laajentumisstrategia ollut aivan liian kunnianhimoinen, sillä laskuveden tullessa yhtiö pärjäsi juuri ja juuri mm. hybridilainan ja säästökuurin turvin. Toivottavasti tästä on otettu opiksi ja en toisaalta näe syytä osakkeita nyt juuri myydäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti