Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

keskiviikkona, tammikuuta 13, 2016

Vietnam, INBK ja Konecranes

Kiirettä on jälleen pitänyt ja sijoitusasioille en ole ehtinyt montaa hetkeä suoda. Tikkurilan kurssia olen kuitenkin mielenkiinnolla seurannut ja hetken näytti jo siltä, että pääsen tekemään lisäostoksia, mutta nyt paniikki näyttäisi taas ainakin hetkeksi hellittäneen ja alle 15 euron hinnat jäivät haaveeksi.

Aiemmin olen suhtautunut velan käyttöön jyrkän kielteisesti, mutta hankin sitten kuitenkin Nordnetin Superluoton, jota oli pakko testata sen verran, että salkussani on pieni määrä velkaa. Yksi yllättävä vaikutus sillä kuitenkin oli: ETF-kuukausisäästäminen ei enää onnistu. Näin ollen Kiinan ja Vietnamin kurssilaskut uhkaavat jäädä hyödyntämättä. Mikä avuksi?

Jo viimeksi db x-trackers FTSE Vietnam UCITS:sta kirjoittaessani mainitsin toisenkin maahan sijoittavan ETF:n: Market Vectors Vietnamin. Se ei kuulu Nordnetin kuukausisäästöohjelmaan, joten en siihen silloin sijoittanut. Sillä on kuitenkin puolellaan eräs etu: kyseessä on fyysinen tuote kun taas db:n x-tracker on synteettinen. Näiden eroja ovat ruotineet mm. Lindströmit Nordet-blogissa hiljattain. Vietnam-sijoisteni tuotto on tällä hetkellä aika lailla nollassa eli nyt olisi hyvä aika vaihtaa hevosta verotehokkaasti (kaupankäyntimaksuja toki tulee jonkin verran). Samalla voisin lisätä omistustani hiukan eli hyödyntää myös kohtuulliselta vaikuttavan arvostuksen.

Bongasin myös Seeking Alphasta mielenkiintoisen INBK:ta käsittelevän artikkelin. Kirjoittaja näkee pankin kasvutarinassa yhtäläisyyksiä BOFI:n kanssa erityisesti pääoman hankkimisessa. Viime rahoituskierroksella INBK:n omistajat kärsivät melko ikävästä osakkeiden laimennusvaikutuksesta, mutta nyt vastaavaa ei ilmeisesti siis ole odotettavissa. Tämä on ainakin minun mielestäni hyvä uutinen, sillä pienestä (melko hyvin ajoitetusta) osakemyynnistä huolimatta yhtiön osuus salkustani on edelleen 5,3%.

Lukemisen arvoinen on myös Random Walkerin mielenkiintoinen kirjoitus Konecranes Terexistä. Aion perehtyä siihen vielä kaikessa rauhassa ja lueskelle asiasta vielä muutoinkin, jonka jälkeen arvioin voisiko kyseessä olla riittävän houkutteleva tilanne hyödynnettäväksi.

2 kommenttia:

 1. Voit avata Nordnetiin toisen salkun eli arvo-osuustilin, jolle etf-kuukausisäästäminen onnistuu, kunhan et ota siinä luotto-ominaisuutta käyttöön.

  Asiaa ei näköjään sen kummemmin mainosteta, mutta toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Taidan kuitenkin selkeyden vuoksi pitäytyä toistaiseksi yhdessä salkussa, etenkin kun olin tuota ETF:n vaihtoa jo pidempään muutenkin miettinyt.

   Poista