Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

torstaina, tammikuuta 28, 2016

On se Kone

Kauppalehden keskustelupalstan Kone-otsikossa osavuosikatsauksen vakiveikkauksena tuntuu olevan "löi ennusteet, kurssi -5%". Tällä kertaa Herra Markkina ei kuitenkaan ollut täysin kyltymätön, sillä vaikka Koneen osake lopulta pienelle miinukselle Helsingin pörssissä päätyikin.

Kaiken kaikkiaan katsaus oli varsin hyvä ja kasvu jatkui kannattavana. Osinkoa esitettiin jaettavaksi 1,4 €, joka oli 2 senttiä enemmän kuin 4-Tradersin konsensusennuste (sinällään en kuitenkaan yllättänyt, että osinko pyöristyi seuraavaan tasalukuun). Kauppalehden keskustelussa on ehditty verrata tulosta myös Otiksen vastaavaan ja oletettu Koneen voittaneen markkinaosuuksia Kiinan hiljenevällä markkinalla. Tämä on tietysti varsin hyvä asia, mikäli paikkansa pitää. Minulla ei nyt tänään riittänyt energiaa asiaan tämän syvällisemmin perehtyä.

Ja loppuun vielä pari sanaa Nordeasta. Yhtiö jatkoi myös tasaista suoriutumistaan, mutta osingon varovainen nosto lienee tullut markkinoille pienenä yllätyksenä. Taustalla on ilmeisesti pelko pääomavaatimusten kiristymisestä. Minun salkustani Nordeaa ei enää suoraan löydy, mutta omistan edelleen Sampoa, jonka osingon kasvu lepää tällä hetkellä tunnetusti Nordean harteilla. Yhtiö voi toki alkaa jatkossa vaatia myös osakkuusyhtiö Topdanmarkia alkamaan maksaa osinkoa omien osakkeiden takaisinoston sijasta. Vakuutussektori on kuitenkin tällä hetkellä hieman hankalassa tilanteessa matalasta korkotasosta ja kohonneesta osakemarkkinan riskistä johtuen. Nykytilanteessa nykyisellä hintatasolla en missää nimessä Sampoa lähtisi lisäämään, mutta enpä toisaalta verotussyistä viitsi myydäkään. Ja maksaahan yhtiö todennäköisesti keväällä varsin mukavat osingot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti