Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

torstaina, elokuuta 21, 2014

Kuinka päädyin sijoittajaksi tai oikeammin osakesäästäjäksi? Vielä muutama vuosi sitten en olisi uskonut itsenäni moisesta tilanteesta löytäväni. Sen minkä tienasin, sen käytin. Tai osan toki laitoin pankkitilille pahan päivän varalle, mutta kyse oli kuitenkin hyvin pienestä summasta.

Viime vuoden keväänä kuuntelin radiota autoa ajaessani. Joku sijoitusneuvoja kertoi siitä, miten osa ihmisistä maksaa veroja tarkoituksella isommalla prosentilla saaden sitten pientä korkoa veronpalautuksille. Neuvoja piti tätä tyhmänä, koska parempaa tuottoa on helppo saada muualta. Huomasin kuuluvani tähän arvostelun kohteeksi joutuneeseen kansanosaan. Päätin ottaa asioista selvää.

Kesällä huomasin, että Brew Dog-panimolla oli menossa osakeanti. Ajatus panimon osakkeen omistamisesta alkoi houkuttaa. Ensin oli pakko kuitenkin selvitää mihin olin sitoutumassa. Kun ymmärsin ettei osakkeenomistaja joudu velkojen maksajaksi mahdollisessa konkurssitilanteessa, uskaltauduin aloittamaan sijoitusurani huimalla 95 punnan sijoituksella. Samalla tiedostin myös sen, että huonoimmassa tapauksessa saatan hävitä koko sijoittamani pääoman. Olen kuitenkin ehtinyt jo hieman hyötyäkin sijoituksestani, saan panimon nettikaupasta alennusta (valitettavasti postimaksut vaan ovat viime aikoina nousseet järjettömälle 45 punnan tasolle laatikolta). Lisäksi saan pienen alennuksen Brew Dogin baareista. En kuitenkaan usko koskaan saavuttavani merkittävää tuottoa Brew Dog-omistuksellani. Tärkeintä oli kuitenkin, että sain kipinän osakkeiden tutkiskeluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti