Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

torstaina, marraskuuta 09, 2023

First Internet Bancorp

 Puoli vuotta ehti taas vierähtää edellisestä blogikirjoituksesta. Sinä aikana olen harvakseltaan seurannut salkkuyhtiöiden kehitystä. Karhumarkinoilla on hieman tylsää seurata kursseja ellei ole mahdollisuutta sijoittaa lisää rahaa. Hyviä ostoksia voisi tehdä, mutta omistusten arvojen sulaminen ei ole erityisen miellyttävää seurattavaa, vaikka se mitä todennäköisemmin suuressa kuvassa väliaikaista onkin. Toisaalta laskuvesi myös paljastaa ne ilman kalsareita uivat ja täytyy vaan toivoa, etteivät ne ole salkun isompia mötköjä.

Eniten olen ehkä ollut huolissani First Internet Bancorpista (INBK). Vuosi sitten innostuin ottamaan vähän näkemystä pankin osakkeella ja metsäänhän se näyttää toistaiseksi menneen. Ajatukseni oli, että korkojen nousu avittaa pankin tulosta, mutta eipä se tosiaan ihan niin mennyt. INBK:lla. Oheinen kuva tiivistää ongelman.

Eli lainojen tuotto ja lainarahan hinta ovat jatkuvasti lähentyneet toisiaan syöden marginaalia. Seeking Alphasta löytyvän hiljattain kirjoitetun analyysin perusteella yhtiön johto itse kuitenkin uskoo pahimman olevan jo ohitse. Lisäksi yhtiö kertoo lainaportfolion parantuneen ja lisäksi monet lainat ovat erääntymässä, jolloin kiinteäkorkoisten lainojen tuotto todennäköisesti tulee parantumaan. Yhtiö myös pitää pääoman määrää riittävänä kasvun jatkamiseen, mikä on toki ihan hyvä asia. Yhtiö on myös jatkanut omien osakkeidensa ostoa, mikä sinällään on järkevää, mikäli a) pahin on jo takana/käsillä ja b) kassa riittää jatkossakin ilman omistajien taskulla käyntiä. 

INBK:n p/b on tällä hetkellä vain 0.4. Vertailun vuoksi JPMorganilla vastaava luku on 1.44, Wells Fargolla 0.92, Nordealla 1.17, Handelsbankenilla 0.97 ja Aktialla 0.95. Näkisin siis, että INBK:n kurssilla 16,5 dollaria) olisi nyt vähintäänkin mahdollisuus tuplaantua jos kaikki menisi nyt edes suurin piirtein johdon suunnitelmien mukaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti