Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

perjantaina, marraskuuta 18, 2022

First Internet Bancorpilla veivausta

 Kirjoittelin noin kuukausi sitten pankkien tilanteesta. Jostain syystä First Internet Bancorp (INBK) ei ole samalla tavalla vielä päässyt hyötymään korkojen noususta kuin muut seuraamani pankkiosakkeet. Jenkkilässäkin ainakin JP Morgan Chasen osake on noussut kuukaudessa lähes 15%. 

Olen viime aikoina yrittänyt opetella hieman vähemmän varovaiseksi kaikissa sijoituspäätöksissäni. Usein ongelmani on, että tunnistan kyllä hyvän tilaisuuden, mutta sijoitan siihen ihan liian pienellä panoksella. Toki välillä tulee myös huteja, kuten Fortumia ja Nokian renkaita ostaessani sillä ajatuksella ettei Venäjä ole niin typerä, että hyökkäisi Ukrainaan. Toki en kyllä vieläkään ymmärrä millä ihmeen logiikalla hyökkäys toteutettiin. Mutta ehkä tästä pitää ottaa opiksi se, ettei diktatuurien päämiehiä ohjaa välttämättä mikään logiikka. Toisaalta ainakin kertaalleen olen myös sortunut siihen, että olen kuvitellut menneiden tuottojen olevan tae tulevista. Näin toimin ostaessani Gileadin osakkeita. Tosin eipä sekään ajatus nyt ihan täysin vihkoon mennyt. 

Yhtenä keinona opetteleen olen käyttänyt nettipokeria. Panokset olen pitänyt ihan nappikauppana eli noin kymmenessä dollarissa / sessio. Joka tapauksessa oikealla rahalla pelatessa täytyy hyväksyä se, että välillä hyvältäkin näyttävä tilanne päättyy tappioon, mutta kun riittävän usein toimii fiksusti niin jää lopulta ainakin vähän plussalle. 

Järkeilin nyt, että INBK:n tilanne olisi sellainen, että huonossa tapauksessa osake ei kovin paljoa laskisi (tosin jos talous nyt kunnolla taantumaan ajautuu niin sitten voi kyllä tulla riskiä luottotappioista ja toisaalta firma tuskin on ns. too big to fall eli sellaisen tilanteen koiettaessa pitää hyväksyä mahdolliset tappiot ja painaa myyntinappia). Toisaalta näkisin, että yhtiöllä on selvää nousupotentiaalia ainakin noin 30% eli tilanteeseen, jossa p/b olisi 1. Tässä kohtaa myisin puolet osakkeista ja toisen puolen sitten jos arvotus nousee samoihin lukemiin, kuin muilla pankeilla (tällä hetkellä p/b noin 1,2-1,5). Otin nyt osakettaa arvo-osaketilin salkkuun noin 10% painolla sen salkun arvosta. Saa nähdä kannattiko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti