Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

tiistaina, kesäkuuta 14, 2022

Mietteitä Harviasta

 Hankin Harviaa salkkuuni näin jälkikäteen tarkasteltuna vähän turhan aikaisin helmikuussa ja nyt kurssi on tullut tuosta hetkestä alas noin 20%. Pitäisikö siis ostaa lisää? Sitä tässä juuri pohdin.

Kyseessä on siis sauna- ja spamarkkoinoilla toimiva, kiukaistaan varmaan suurimmalle osalle tuttu yhtiö. Yhtiö listautui pörssiin vuonna 2018 viiden euron osakekohtaisella kurssilla ja kurssi onkin tullut siitä aika hurjasti ylöspäin. Toki liikevaihtokin on kasvanut hurjasti ja samalla myös kannattavuus on parantunut. Kysymys kuuluukin, että johtuuko tämä kuitenkin kuinka pitkälti koronasta ja kuinka kestävällä pohjalla tämä on? 

Inderes on analysoinut yhtiötä viimeksi noin kuukausi sitten aamukatsauksessaan. Tällöin Harvia raportoi hieman Inderesin odottamaa paremmat lukemat, mutta koko vuoden ennusteisiin tehtiin nousseista kustannuksista johtuen hieman korjausta alaspäin. Inderesin ennusteilla kuluvan vuoden P/E on kuitenkin vain 18 ja ensi vuoden 15. Tätä voidaan pitää melko konservatiivisena yhtiölle, joka kuitenkin operoi toimialalla, joka kasvaa tällä hetkellä yleistä talouskasvua nopeammin. Tämän lisäksi Harvia myös voittaa tällä hetkellä markkinaosuuksia niin orgaanisen kasvun, kuin yritysostojenkin avulla. 

Kaiken kaikkiaan on siis vaikea jälleen kerran sanoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta nykyisillä tiedoilla osake ei minusta vaikuta kauhean kalliilta. Päädyinkin nyt lisäämään omistustani Harviassa hieman. Yhtiön osuus salkussani on nyt noin kolmen prosentin luokkaa eli "normaaliin" viiden prosentin osuuteen olisi varaa vielä lisäostojakin tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti