Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

tiistaina, huhtikuuta 21, 2015

Viiniä Toronton pörssistä: Andrew Peller

Andrew Peller on kanadalainen (sic) viininvalmistaja, jonka esiin tuomisesta kiitos kuuluu Omistamisen jalo taito-blogille. En nyt lähde analysoimaan yhtiötä mitenkään perusteellisesti, sillä minulla ei juuri ole kyseiseen blogimerkintään lisättävää. Sen sijaan kirjoitan muutaman sanan siitä, miksi päätin kelpuuttaa kyseisen yhtiön salkkuuni 2,7% osuudella.

Uskoisin, että tälle sijoitukselle Anders Oldenburgkin voisi antaa hyväksyntänsä. Kyseessä on tosin varsin pieni toimija, mutta yhtiöllä näyttäisi olevan selvästi hallussaan kyky valmistaa premium-tuotetta, josta on mahdollista saada kilpailijoita parempaa katetta. Lisäksi kyseisen toimialan korrelaatio vaikkapa Suomen sähkönkulutukseen on uskoakseni kohtuullisen pieni ja uskon Andrew Pellerin tuovan todellista hajautusta salkkuuni.

Osakesäästäjä on Omistamisen jalo taito-blogissa päätynyt pitämään yhtiötä aliarvostettuna. Omassa, lähinnä kassavirtaan pohjautuvassa, arvonmäärityksessäni päädyin pitämään osaketta kuta kuinkin oikein hinnoiteltuna tai ehkä jopa hieman ylihintaisena johtuen pääasiassa siitä, että yhtiö on viime vuosina tarvinnut liiketoimintansa pyörittämiseen aiempaa suurempaa käyttöpääomaa ja lisäksi investointitarve näyttäisi olevan jatkuva. Joka tapauksessa tulos on ollut kasvava ja samoin osinko enkä usko että oma arvonmääritykseni on mitenkään erityisen tarkka. 

Päädyin hyppäämään Andrew Pellerin junaan pienehköllä panoksella, sillä yhtiö vaikuttaa mielenkiintoiselta ja uskon sillä olevan kestävämpääkin kilpailuetua. Aika näyttää oliko siirtoni kannattava eikä arvostus vaikuta mitenkään järjettömältä. Vielä kun pääsisin joskus maistamaan yhtiön tuotteitakin jossain... (selailin huvikseni keski-eurooppalaiset viininettikaupatkin, mutta en törmännyt yhtiön tuotteisiin missään).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti