Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

lauantaina, helmikuuta 07, 2015

Rakkaudella pantua: Pyynikin käsityöläispanimon osakeanti

Kirjoittaessani viimeksi Pyynikin käsityöläispanimosta mainitsin, että yhtiö tullee todennäköisesti järjestämään osakeannin lähiaikoina. Tuo aika on nyt käsillä. Yhtiö tiedotti osakeannista 25.1. ja B-osakkeita jäi suunnatussa annissa merkkaamatta 1320 kpl. Näitä on nyt kaikkien ollut mahdollista merkata 5.2. alkaen. Lisäinfoa asiasta löytyy täältä: http://www.pyynikinkasityolaispanimo.com/osakeanti.

Yhtiö kertoo annin pääasialliseksi tarkoitukseksi rahoittaa lisätilat, niiden remontointi ja uusien laitteiden käyttöönotto. Kustannuksia arvioidaan syntyvän 125 000 € ja laskujeni mukaan noin puolet vaadittavasta rahoituksesta on saatu kerättyä suunnatulla osakeannilla. Tarvetta isommalle laitteistolle (joka on jo hankittuna) on, koska panimon nykyinen laitteisto käy täyttä päätä ja siitä huolimatta kysyntää olisi ilmeisesti enemmän kuin panimo pystyy tarjoamaan.

Pyynikin käsityöläispanimo kärsi viime vuonna ikävän takaiskun kun panimosta riippumattomista syistä aiheutunut tulipalo aiheutti ikäviä savuvahinkoja ja keskeytti oluen valmistuksen useamman kuukauden ajaksi. Tästä johtuen yhtiö ei ole vielä pystynyt näyttämään millaiseen taloudelliseen tulokseen se kykenee aiemmallakaan laitteistolla. Käsittääkseni uuden laitteiston käyttöönotto kuitenkin laskisi kustannuksia suhteessa tuotantomääriin, sillä uutta henkilökuntaa ei ymmärtääkseni ole tarpeen palkata tuotantomäärän lisääntyessäkään. Uskoakseni panimo kykenee tekemään voitollisen tuloksen, mikäli uusi laitteisto saadaan käyttöön ja uusilta takaiskuilta vältytään.

Nähdäkseni suomalainen olutkulttuuri on siirtymässä kohti keskieurooppalaista siinä mielessä, että pienemmille erikoistuneille panimoille ja etenkin niiden tuotteille on entistä selvästi enemmän kysyntää. Ala on kilpailtu, mutta mielestäni Pyynikillä on hyvät mahdollisuudet pärjätä kilpailussa hyvien tuotteidensa ansiosta. Alkokin on viime aikoina hieman tehnyt helpotuksia pienpanimoiden oluiden valikoimaan pääsyn suhteen. Lisäksi Pyynikin oluita on mahdollista tilata (täysin laillisesti) postimyynnistä Virosta.

Omistan pienen määrän Pyynikin käsityöläispanimon osakkeita. Tämäkään tekstini ei sisällä minkäänlaisia sijoitussuosituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti