Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

torstaina, marraskuuta 13, 2014

Käteistä kerryttämään?

Viime aikoina useampikin bloggaaja on kertonut alkavansa kerätä käteistä kurssien noustua voimakkaasti lokakuun notkahduksen jäljiltä. Samaan aikaan osakemarkkinat tuntuvat olevan jonkinlaisessa hurmoksessa huolimatta siitä, että negatiivisia uutisia tulee lähes joka puolelta. Etenkin Ukrainan tilanne vaikuttaa huolestuttavalta. Lisäksi Kreikan tilanne on ilmeisesti taas akutisoitumassa.

Olin ajatellut hankkia salkkuuni vielä toisen erän Tikkurilaa, joka vaikuttaa tällä hetkellä kohtuullisen houkuttelevasti hinnoitellulta. Sen jälkeen taidan itsekin jäädä hetkeksi seuraamaan tilannetta ja kerätä hieman käteistä siltä varalta, että kohonneet riskit näyttäytyvät jollain aikavälillä myös pörssikursseissa. Yleensä suhtaudun tulevaisuuteen melko optimistisesti, mutta tällä kertaa on pakko todeta, että juuri nyt ei maailman tilanne näytä erityisen hyvältä. Toivottavasti olen väärässä.

3 kommenttia:

 1. Sijoittamisessa aika on rahaa ja ostamalla suhteellisesti edullisen sijoituskohteen yleensä pärjäät. Vaikka markkinoilla näyttä olevan hurmos, kukaan ei teidä kuinka pitkään se kestää.

  Ukrainan tilannne on huolestuttava, mutta esimerkkinä Buffett on sanonut, että sota on hyvä aika sijoittaa. Itse olen katsellut Venäjä riskin runtelemia Nokian Renkaita, Tikkurilaa, YIT:tä ja Olvia. Ehkä minua tällä hetkellä eniten kiinnostaa Olvi. Sen tuloksentekokyky on vakaata Venäjästä huolimatta. Tuota sodan riskiä on erittäin hankala mielestäni kuitenkin arvioida. Voi olla, että Venäjä jyrää Olvin tehtaat Valko-Venäjällä takaiseksi ja Nokian Renkaat saa suuria tilauksia sota-ajoneuvoihin ja sen tehtaat pyörivät entisellään.

  Omalla kohdallaani katson tässä isohkon hankinnan ja joulun ja teen sen jälkeen tilannekatsauksen salkustani.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommenteista. Ukrainan suhteen olen erityisen huolestunut mahdollisesta pakotteiden ja vastapakotteiden kierteen uudelleenaktivoitumisesta. Ulkoisin sen olevan haitallinen erityisesti Nokian renkaille (ja Fortumille).

   Olvista olen aikonut jo pidempään kirjoittaa. Oman analyysini perusteella huomioni on kiinnittynyt siihen, että yhtiön vapaa kassavirta ei mielestäni investointitarpeen jälkeen mahdollista nykyistä isompaa osinkoa ja olen itse vielä odottavalla kannalla mahdollisten ostojen kanssa. Etenkin kun tarjolla on vaikkapa Tikkurilan kaltaista vaihtoehtoista sijoituskohdetta.

   (korjasin kirjoitusvirheen)

   Poista