Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

lauantaina, marraskuuta 08, 2014

Doron Q3-tuloksesta

Viimeksi kun kirjoitin Dorosta sain Fyysikolta hyviä neuvoja sen suhteen miten minun kannattaisi toimia. Valitettavasti en luottanut analyysiini riittävästi enkä uskaltanut tehdä lisäostoja (tosin minulla kyllä oli toinenkin ostokohde kiikarissa), vaikka Doro vaikutti minusta väärin hinnoitellulta. Sitä se ilmeisesti olikin.

Doro julkaisi Q3-raporttinsa eilen perjantaina. Liikevaihto kasvoi 18,2%, tilauskirja 16% ja EBIT% oli 8.9% (vuosi sitten 7,3%). EPS oli 1,15 SEK kun se vuosi sitten oli 0,77 SEK. Tulos oli siis kaikin puolin hyvä ja siihen vaikuttivat useat tekijät. Pohjolassa yhtiö saavutti kasvua paremman katteen tuotteissa (eli ilmeisesti juuri niissä älypuhelimissa, joihin siirtymisestä markkinat hermoilivat). Lisäksi yhteistyö Vodafonen ja Telekom Deutchlandin kanssa vauhditti kasvua.

Mielestäni heikkoja signaaleita kaikista raportissa kerrotuista tulosta parantaneista tekijöistä oli nähtävillä jo aiemmin. Olin uskonut kasvun ja kannattavuuden paranemiseen vuoden loppupuolella ja nyt hieman harmittaa, että jätin hyvän tankkauspaikan käyttämättä kun kurssi käväisi jopa alle 30 kruunussa. Markkinat ottivat eilisen raportin lähes hurmoksella vastaan ja kurssi nousi 12,7%. Doron osake noteraataan nyt 37,80 SEK arvoiseksi. Mielestäni tunnusluvut eivät edelleenkään ole pahan näköiset: P/E viime vuoden tulokselle on noin 15, p/b 2,74 (ROE viime vuonna 22%) ja osinkotuotto viime vuoden osingolle lähes 4%.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti