Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

torstaina, marraskuuta 06, 2014

Salkkuyhtiöiden Q3-katsauksia osa 3

Tänään kolmannen kvartaalin tuloksestaan tiedottivat Fenix Outdoor, Sampo ja Tikkurila.

Fenixin raportti oli mieluisaa luettavaa (ehkä kieltä lukuunottamatta, toinen kotimainen tuottaa välillä hieman vaikeuksia, mutta onneksi Google-kääntäjää osaa yleensä auttaa). Liikevaihto kasvoi 15%, liiketulos  25% ja tulos ennen veroja 39%. Suomea lukuunottamatta lähes kaikkialla muualla meni vahvasti. Miten osakekurssi on sitten käyttäytynyt? Odotin vahvaa nousua, mutta tällä hetkellä Fenix on miinuksella 0,8%. Tutkimattomia ovat Herra Markkinan liikkeet.

Myös Sampo löi pöytään vahvan tuloksen. Ifin yhditetty kulusuhde oli 87,8% ja sitä kehuttiin vahvimmaksi kautta aikojen. EPS 1-9/14 oli 2,05 € (vuosi sitten 1,88 €), mutta markkina-arvot huomiova tulos pysyi aika lailla saman kuin vuoden takainen. Oman pääoman tuotto laski hieman ollen 13,6% (vuosi sitten prosentin korkempi). Myös Sampo on tässä vaiheessa noin prosentin laskussa. Odotukset ovat olleet kovat.

Myös Tikkurila esitteli vahvoja lukuja. Venäjän tilanteesta huolimatta EPS pystyi vuoden takaisella tasolla (0,55 € 7-9/14) ja kuluvan vuoden EPS viime vuotista korkeammalla tasolla. Liikevaihto laski Q3:lla 5,3%, mutta liikevoitto% pystyi vuoden takaiseen verrattuna samalla tasolla. Hyvä tulos haastavassa tilanteessa ja tästä suorituksesta markkinatkin pitivät. Kurssi on 1,64% nousussa tällä hetkellä. Tällä hetkellä päätös hankkia Tikkurilaa salkkuuni tuntuu oikealta. Toisaalta kovin voimakasta nousua en tällä hetkellä toivo, sillä olin ajatellut tankata yhtiötä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti