Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

perjantaina, marraskuuta 04, 2022

Nokian renkaiden ja Harvian Q3:t

 Nokian renkaat on yksi salkkuni surullisimpia sijoituksia. Muutoinkaan helmikuun alku viime vuonna ei ollut näin jälkikäteen ajatellen ihan paras hetki ostaa Venäjällä toimivaa yhtiötä. Mutta minkäs teet. Siinäkin olin väärässä, että edellisen kerran Renkaiden osakkeet noin 19 euron kappalehintaan myydessäni olisin onnistunut myymään aika lailla pohjilta. Mutta tätä jälkiviisautta olen jo vatvonut tarpeeksi. Nyt on aika keskittyä nykyhetkeen sekä tulevaisuuteen.

Renkaat julkaisi Q3:n pari päivää sitten. Itse tulos ei ollut niinkään kiinnostava, vaikka sinällään ihan ok olikin. Kiinnostavampaa oli lukea, että yhtiö on avaamassa uuden tehtaan Romaniaan ja myymässä Venäjän tehtaan. Jos kaikki menee suunnitellusti niin Venäjän myynnistä saadaan 400 miljoonaa uuden tehtaan käynnistämiseen (kustannusarvio 650 miljoonaa). Kaiken kaikkiaan siis ihan ok raportti. Markkinat eivät kuitenkaan oikein tykääneet ja kurssi laski noin 12 eurosta kymppiin. 

Harvian Q3 sen sijaan sai aikaan selvästi positivisemman reaktion ja kurssi nousi tänään 16%. Liikevaihto laski odotuksia enemmän, mutta marginaalit olivat parempia. Yhtiö pääsi heikosta markkinatilanteesta huolimatta tavoittelemaansa 20% liikevoittomarginaaliin, joka voisi kertoa hinnoitteluvoimasta. Tulevat neljännekset tulevat olemaan vielä vaikeat, mutta jos yhtiö pystyy säilyttämään hinnoitteluvoimansa ja kääntämään tuloksen kasvuun tulee tuottokin olemaan hyvä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti