Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

perjantaina, helmikuuta 18, 2022

Osto Konetta ja Industrivärdenin sekä Fondian myynti sekä Siilin Q4

 Ihan ensimmäisenä päädyin myymään Svenska Handelsbankenin osinkona jakamat Industrivärdenin osakkeet. Eipä niitä kovin paljoa ollut ja en halunnut lisääkään hankkia. Suhteellisen paljon meni välityspalkkioihin, mutta ei auta.

Päädyn myös lisäämään pienen siivun Konetta. Yhtiö vaikuttaa (lähes) aina liian kalliilta, mutta olen asettanut jonkinlaisen henkisen rajan sille, että jos P/E on kuluvan vuoden ennusteelle alle 30 niin ostan vähän. Hieman päälle 53 euron osakekohtaisella hinnalla se on nyt 28 Market Screenin mukaan, joten painon ostonappia. 

Fondia julkisti tuloksensa eilen torstaina 17.2. Inderesin aamukirjeen otsikko: "Käänne etenee, mutta on tuskaisen hidas" summaa aika hyvin tilanteen. Olen arvioinut koko yhtiön kilpailuedun täysin pieleen ja vaikka nyt olisi niin, että organisaatio on viritetty isompaa liikevaihtoa varten ja sieltä se sitten ajan kanssa skaalautuu niin sen verran monta vastoinkäymistä tässä on jo kohdattu, että en enää usko yhtiöön. Ainoa looginen toimenpide tässä on siis heittää ns. kirves kaivoon eli pistää osakkeet myyntiin.

Ja lopuksi sitten vielä toinen yhtiö, jonka toimintaa olen arvioinut ajan saatossa pieleen eli Siili. Vuodet 2017-2020 olivat melkoista suossa tarpomista, mutta kun en silloin osakkeita tullut myyneeksi niin nyt itse asiassa näyttääkin jo paremmalta. Tai ostinhan minä itse asiassa lisääkin melko lailla vuosi sitten. Silloin arvostus näytti kohtuulliselta P/E:n ollessa hieman yli 12. Kurssi oli melko lailla samaa luokkaa kuin nyt. Viime vuoden tärkeinpiä seikkoja oli varmaankin unkarilaisen Superchargen osakkeiden enemmistöosuuden hankinta. Tällä Siili sai hankittua kansainvälistä kasvua. Myös toimistusjohtaja vaihtui. Tänään julkaistu tuloskatsauksessa yhtiö pisti pöytään ihan komeat luvut. Ainoastaan osinko oli ehkä hieman odotettua heikompi, mutta kenties yhtiö valmistautuu hankkimaan loputkin Superchargen osakkeet. Mene ja tiedä, mutta minä jatkan holdaamista. Tosin P/E-luvulla 12.6 yhtiö ei mitenkään ylihintaiselta tässä kohtaa vaikuta... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti