Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

tiistaina, toukokuuta 25, 2021

Merus Powerin listautumisanti

Helsingin pörssi saa jälleen uuden tulokkaan, kun Merus Power listautuu First North -listalle. Sijoittaja.fi sivustolta löytyy varsin kattava yleiskuva yhtiöstä. Kyseessä on siis kotimainen sähkötekniikaan keskittynyt teknologiayhtiö. Yhtiöllä on aiheesta eri keskustelufoorumeilta lukemani perusteella jonkin verran omiakin ratkaisuita ja teknologiapatentteja. Sinällään en mitenkään erityisen hyvin tätä teknologiaa ymmärrä, mutta käsitääkseni kyseessä ei ole ihan bulkkituotteita toimittava yhtiö. Haasteena varmaan kuitenkin varsin kilpailtu markkina.

Osakeanti on kohtuullisen pieni ja tarjolla on piensijoittajille ainoastaan 680 000 osaketta 5,62 euron hintaan. Yhteensä osakkeita tarjolla on kolmisen miljoonaa. Ylimerkintätilanteessa nykyiset omistajat myyvät myös yhteensä 4,9 miljoonalla omistustaan.

Tavoitteena annilla on rahoittaa kasvua sekä kansainvälistymistä. Kasvutavoite on varsin hurja. Tällä hetkellä liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa ja viiden vuoden päästä tavoitteena on 80 miljoonaa euroa eli useamman kymmenen prosentin vuosivauhtia. 

Arvostus yhtiöllä on varsin korkea ja tuloksen ollessa tappiollinen vuonna 2020 ei P/E-luku ole oikein järkevä mittari. Sijoitustiedon sivuille vertailussa hollantilaiseen Alfeniin Meruksen P/S-luku on 3,1 kun Alfenin listautusmishetkellä se oli 2,2. Tällä hetkellä se on 5,6.

Kaiken kaikkiaan arvostus vaikuttaa kalliilta, mutta ei vertailuryhmään nähden ei ihan mahdottomalta. En nyt oikein saa tästä mitään varmaa sijoituscasea luotua, mutta toisaalta huvittaisi olla mukana kotimaisen teknologiayhtiön (mahdollisessa) kasvutarinassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti