Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

perjantaina, marraskuuta 10, 2017

Arcuksen Q3

Norjassa päämaajansa pitävä alkoholijuominen myyntiin keskittyvä Arcus julkaisi alkukuusta Q3-raporttinsa. Olen seuraillut yhtiötä melko tiivistii viime aikoina, sillä olen ostanut sen osakkeita pariin otteeseen salkkuuni. Markkinareaktio raporttiin näytti ainakin olleen ihan positiivinen, sillä kurssi nousi heti raportin jälkeen hieman yli 47 norjan kruunun.


Yhtiö kertoi liikevaihdon pysyneen vuoden takaisella tasolla, mutta tuloksen parantuneen (EBITDA kasvoi 11,2%). Kolmesta bisnessegmentistä kaksi kasvoi. Viinimyynti kasvoi -erityisesti Suomessa, kirkkaiden myynti laski kaiken kaikkiaan jonkin verran, kun taas jakelussa kasvua nähtiin jonkin verran. Viime vuoteen verrattuna velkaantuneisuus laski ja oli nyt yhtiön omien tavoitteiden rajoissa.


Kaiken kaikkiaan raportti ei ollut mitenkään erityisen yltiöpositiivinen, mutta oikeaan suuntaan yhtiö on kuitenkin menossa. Hyvä niin.

2 kommenttia:

  1. Oletko sijoittanut yhtään Bitcoiniin tai muihin kryptovaluuttoihin? Voitko tehdä blogi merkintää miten se on sujunut?

    VastaaPoista
  2. Nämä on kyllä hyviä selkeitä juttuja, harmi että niitä ei enaa ole tarjolla. Mukavan ytimekkäästi kerrottu kaikki tarpeellinen ja oma kanta asiaan.

    VastaaPoista