Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

maanantaina, joulukuuta 01, 2014

Revenio Group

On aika sukeltaa jälleen salkkuni syövereihin ja käsitellä toinen (muistaakseni) vielä käsittelemättömistä salkkuyhtiöistäni.

Jälleen kerran viittaan esittelyn suhteen muiden laatimiin kirjoituksiin. Revenio Group Oyjn tapauksessa yhtiön sijoittajasivuilta löytyy linkkejä varsin moneen esitykseen, joista uusin näyttäisi olevan Inderesin esittely lokakuun lopulta.

Yhtiöstä on kirjoitettu varsin kattavasti myös Kauppalehden keskustelupalstalla. Revenion tarina osoittaa mielestäni sen, miten pienyhtiöitä seuraava sijoittaja pystyy saamaan huimaa tuottoa, mikäli vaan haistaa liiketoiminnan trendit jo ennen kuin ne hyppäävät tilinpäätöksistä tai analyysitalojen katsauksista kaikkien silmille. Yhtiö on tällä hetkellä muuttumassa hyvää vauhtia puhtaaksi terveysteknologiakonserniksi. Kunpa olisin itsekin ymmärtänyt hypätä kelkkaan jo aiemmin. En silti valita, sillä oma junaannousuni tapahtui 11,75 € keskihintaan, mitä voinee ainakin nykyiseen kurssitasoon verrattuna pitää kohtuullisena suorituksena.

Oma henkilökohtainen käsitykseni on, että Revenio tulee jatkossakin tekemään tasaisen vahvaa tulosta Icaren ansiosta. Omamittaus saattanee avata jonkin verran uusia markkinoita, mutta en usko että sillä tulee olemaan niin dramaattinen vaikutus, kuin esim. Kauppalehden keskustelupalstan hurjimmissa visioissa povataan. Oscaren suhteen en ole oikein muodostanut mitään selkeää mielipidettä. DXA-mittaus mielletään käsittääkseni hyvin laajalti kuitenkin ns. kultaisena standardina, johon tutkimuksetkin (käsittääkseni) ainakin toistaiseksi perustuvat. Oscaren etu on tietysti se, ettei sen käytössä tutkittavaa altisteta ionisoivalle säteilylle. Etu vanhaan menetelmään ei kuitenkaan ole niin silmiinpistävä kuin esimerkiksi Icaren etu on Schötzin tonometriin verrattuna (joka on näihin päivään saakka ollut ainoa käytössä oleva silmänpainemittari monissa terveyskeskuksissa).

Nordnet kertoo Revenion arvostuksen olevan tämän päivän (14,90 €) kurssilla P/E 42,29 ja p/b 7,75. Oma pääoman tuotto oli viime vuonna 29%. Osinko% oli 2,03. Kauppalehden mukaan reaali-P/E on 25. Inderes ennustaa tälle vuodelle 0,59 €:n EPS:a, jolloin P/E olisi myös noin 25. Ensi vuoden tulokseksi ennustetaan 0,8 € osaketta kohti, jolloin P/E olisi nykyisellä kurssilla noin 18,6. Ei erityisen halpaa, muttei myöskään kallista. Olettaen toki, että liiketoiminta kehittyy yhtä positiivisesti myös tulevaisuudessa.

Revenion osuus salkustani on noin 4% ja olen siihen toistaiseksi melko tyytyväinen. Nykyinen arvostus on sen verran haastava, että en ole aivan heti lisää hankkimassa, mutta en toisaalta poiskaan myymässä. Mikäli markkinat hinnoittelevat yhtiön jatkossa noin 20 P/E luvulla ilman, että tulevaisuudennäkymissä tapahtuu olellista heikentymistä niin tulen todennäköisesti tekemään lisää ostoksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti