Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

maanantaina, syyskuuta 29, 2014

First Internet Bancorp: kasvua ja kannattavuutta näkyvissä?

Kun viimeksi kirjoitin yhtiöstä, arvelin että paremmat ajat saattavat olla vielä edessä. Samaan tulokseen on päätynyt Seeking Alphan artikkeli First Internet Bancorp: Record Revenue And Net Income Are In Sight. En nyt lähde juttua kokonaan kääntämään, mutta nähdäkseni pääkohdat ovat seuraavat: yhtiön johto lupailee varallisuuden (assets) kasvavan pitkällä aikavälillä 25-30% ja lisäksi lyhyellä aikavälillä kulu/tuotto-suhteen (ymmärtääkseni efficiency ratio suomennetaan näin) laskevan 60% tienoille vuoden lopulla tai alkuvuodesta 2015. Alkuvuonna 2014 kulu/tuotto-suhde on vaihdellut 70 ja 80% välillä.

Mikäli lupaukset toteutuvat, tulee loppuvuoden tulos olemaan selvästi alkuvuotta parempi. EPS:ksi artikkeli ennustaa 1,10 $ kuluvalle vuodelle, kun esimerkiksi 4-tradersin ennuste on 0,77 $. Artikkelissa käydään läpi myös sitä, miksi ennusteet eroavat toisistaan. Syyksi esitetään etteivät analyytikot ota huomioon INBK:n aiempaa parempaa lainaprofiilia, eivätkä usko johdon lupauksiin kulu/tuotto-suhteen paranemisesta. INBK:n johto on ilmeisesti aiemmin ollut lupauksissaan suhteellisen konservatiivinen ja tämä puhuisi sen puolesta, että tavoitteet on mahdollista täyttää.

Jos INBK pystyy täyttämään luvatut tavoitteet, tullee oman pääoman tuotto nousemaan noin 8% tietämiin. Yhtiöllä on ilmeisesti jo kasvuun vaadittavat investoinnit tehtynä, joten kulu/tuotto-suhteen voisi tämän perusteella odottaa pysyvän aiemmalla tasolla (tai jopa hieman laskevan) kasvun myötä. Artikkeli ennustaa oman pääoman tuoton saattavan nousta jopa yli kymmenen parin seuraavan vuoden aikana. INBK:n osakkeen hinta on tällä hetkellä 16,68 $ ja p/b on vain 0,7. Mikäli yhtiö yltää lähiaikoina edes 8% oman pääoman tuottoon, tarjoaa yhtiö yli 10% vuosituoton sijoittajalle (ainakin lyhyellä aikavälillä, pidemmällä ROE:n täytyisi nousta yli kymmeneen, mikä lienee aivan realistinen skenaario). First Internet Bancorpin sisäpiiri tuntuu yritykseensä uskovan, sillä ostot ovat jatkuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti