Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

torstaina, helmikuuta 11, 2016

Lyhyitä kommentteja viikon tulosjulkistajista: Tikkurila, Sampo ja Munksjö

Tikkurilan tulos oli melko yllätyksetön. Itä-Euroopassa menee heikommin ja lännessä paremmin. Vahva suoritus kaikesta huolimatta. Osinko pidettiin odotuksieni mukaisesti ennallaan 80 sentissä. Jos kurssi muun markkinan mukana valuu vielä lisää niin voisin jatkaa taas tankkailuitani.

Sampokaan ei pahemmin yllätyksiä tarjoillut. Tulos tosin jäi ehkä aavistuksen ennusteista lähinnä Ifin osalta. Osinkoa nostettiin 5 senttiä vähemmän kuin esim. Inderes oli odottanut (ehdotus 2,15 €). Sampokin taitaa alkaa taas kohta olla ostohinnoissa. Tosin tällä hetkellä minua enemmän kiinnostava Svenska Handelsbankenkin alkaa lähestyä kiinnostavaa tasoa.

Munksjö paransi tulostaan, mutta käyttökate jäi edelleen alle tavoitellun 12%. Yhtiö piti kuitenkin kiinni tavoitteestaan saavuttaa se kuluvan vuoden aikana. Pääoman palautusta esitettiin maksettavaksi 30 senttiä (5 senttiä enemmän kuin vuosi sitten). Kaiken kaikkiaan ihan ok raportti ja markkinatkaan eivät ainakaan toistaiseksi ole yhtiötä suuremmin rankaisseet, vaikka muutoin melko kovat miinukset OMX:n taululla ovatkin.

Saapa nähdä kuinka alas tässä vielä lasketellaan. Kuten jo aiemmin mainitsin niin olen hieman katsellut Svenska Handelsbankenia sillä silmällä. Pankki lienee Pohjoismaiden vahvin ja se on selvinnyt aiemmista pankkikriiseistä kuivin jaloin. Saattaakin olla, että kohtapuolin voisi olla järkevää vaihtaa osa jenkkiläisen pikkupankin First Internet Bancorpin osakkeista Svenska Handelsbankeniksi. Karkea arvio SHB:n sopivasta hinnasta voisi olla 10 v keskiarvo ROE:n (n. 13,5%) laskettu p/b 1.35 hinta. Siihen toki on vielä hieman matkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti