Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

maanantaina, helmikuuta 15, 2016

Kommentteja Alma median ja Revenion tulosjulkistuksista sekä yksi lisäosto

Salkkuyhtiöiden viime viikon tulosjulkistusputken lopetti Alma media. Verkkoliiketoiminnan kasvu oli loppuvuonna varsin hyvää, 17,7%. Liikevaihto kasvoi myös hieman, mutta kertaluontoiset erät rasittavat tulosta. Positiivista oli, että kertaeristä puhdistettu liikevoitto kasvoi viime vuonna 9,3%. Pääoman palautusta ehdotettiin jaettavaksi tutut 12 senttiä osakkeelta. Ohjeistus oli myös melko positiivinen: "Loppuvuodesta 2015 toteutunut Talentum-yrityskauppa kasvattaa Alma Median liikevaihtoa ja liikevoittoa vuonna 2016. Alma Media arvioi vuoden 2016 liikevaihdon ja liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä kasvavan vuoden 2015 tasosta." Jospa pahin alkaisi nyt olemaan takana. Alma media ei kuulu salkkuni parhaimpiin sijoituksiin, mutta ehkä sekin pitkällä aikavälillä osoittautuu vielä kohtuulliseksi sijoitukseksi. Aika näyttää.

Revenion Q4:sta ja erityisesti markkinoiden reaktiota olen odottanut jo jonkin aikaa. Tänään julkaistua tulosta on totuttuun tapaan ruodittu Kauppalehden keskustelupalstalla varsin peruteellisesti. Eipä tullut sellaista kasvun sakkaamista kuin olin toivunut, sillä mieluusti olisin tankannut lisää jos hinta olisi esim. alle 20 euron pudonnut. Mutta toisaalta nyt pöytään lyödyt luvut (Q4 liikevaihdon kasvu 10,4% ja Terveysteknologia-segmetin liiketuloksen kasvu 13,4%)  olivat sen verran vahvoja hyvään vertailukauteen nähden, että uskoisin kasvun jatkuvan tulevaisuudessakin. Ohjeistus oli ehkä aavistuksen varovainen: "Liikevaihdon kasvun odotetaan jatkuvan vahvana. Kannattavuuden odotetaan säilyvän hyvällä tasolla kasvupanostuksista huolimatta." Työsuhde-etuuksista aiheutuneet kulut kasvoivat sen verran reilusti, että Kauppalehden tarkkasilmäiset foorumistit kiinnittivät asiaan huomiota.

Yli pari vuotta olen odotellut Revinion suhteen sopivaa ostopaikkaa. Nyt yleinen kurssilasku on tuonut osakkeen hintaa sen verran alemmas, että päätin viimein tehdä pienen lisäyksen. Kallishan se on edelleen, P/E tämän vuoden ennusteelle jotain 24.5, mutta pakko oli nyt kuitenkin toimia, koska potentiaalikin löytyy.

2 kommenttia:

  1. Omistin Reveniota joskus vuosia sitten, harmittaa toki että myin =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä syy siihen, miksi yritän olla myymättä mitään ellei ole aivan pakko tai ellen ole aivan varma myynnin järkevyydestä. ;)

      Poista