Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

tiistaina, elokuuta 25, 2015

Melkoista huojuntaa

Kuten kaikki markkinoita seuraavat ovat varmasti merkille pistäneet, oli eilen melkoinen laskupäivä. Helsingin pörssi oli välillä yli 6% laskussa ja monien laatuyhtiöiden osakkeita myytiin pitkästä aikaa ainakin jonkinlaisella alennuksenomaisella hintatasolla. Päättelin kyseessä olevan jo jonkinlaisen tilapäisen ylilyönnin, vaikka varma en tietysti voinut olla. Toki kurssit voivat vielä jatkossakin valua alas päin, mutta yhden päivän laskuksi tuo oli jo melko kova ilman mitään erityisen suuresti yhtiöiden tuloksiin vaikuttavaa uutta uutista. Juuri tällaisia tilanteita varten olisi näköjään hyvä olla kohtuullisen helposti käyttöön saatavissa oleva käteiskassa. Valitettavasti omani on viime aikoina ollut aika tyhjä.

Haalin pikaisesti jostain kuitenkin kokoon sen verran käteistä, että saatoin hankkia toisen erän Konetta salkkuuni. Ostohinnalle kuluvan vuoden P/E-ennuste oli jo alle 20 ja EV/EBITDA noin 10. Ei kovin paha hinta yhtiöstä, jota pidetään yhtenä kotipörssimme laadukkaimmista. Koneen osuus salkustani on nyt 2,8%, mikä on vielä hieman turhan pieni, mutta aion lisäillä osaketta ajan kanssa. Muutakin ostettavaa olisi ollut, mutta valitettavasti käteiskassa meni ja ihan vielä en kuitenkaan aivan viimeisiä pennosiani taskun pohjalta ollut valmis osakkeisiin kiinni pistämään.

Tänään onkin sitten korjailtu eilista kurssikrapulaa noin 4% nousulla. Saa nähdä kumpaan äärimmäisyyteen Herra Markkinan mieli huomenna horjahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti