Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

perjantaina, elokuuta 21, 2015

Lyhyt katsaus salkkuyhtiöiden Q2-tuloksiin osa 7: Doro

Kovasti näyttää nyt markkinoilla olevan hermoilua. Kiina ja Kreikka painavat kursseja, eikä syntymättä jäänyt yhteiskuntasopimuskaan varmasti mielialoja nosta. Yksi osake salkussani on tänään uinut kuitenkin vahvasti vastavirtaan.

Doro julkaisi tänään varsin mainion Q2-raportin. Liikevaihto kasvoi 55,3% vertailukaudesta ja orgaaninen kasvukin (ilman Caretechia) oli 37%. Tilauskirja täyttyi myös yli 30% vertailukautta muhkeammin ja kauden EPS tuplaantui (0,91 vs 0,45 SEK). Kassavirta ja liikevoittomarginaalitkin paranivat.

Eipä siis ihme, että uutiset siivittivät Doron osakkeen yli 6% nousuun tänään. Voisikin sanoa, että kerrankin näyttäisi siltä, että lyhyen tähtäimen vaivailuni onnistuivat, sillä sain kuitattua luovutusvoittoja Doron tappioilla, mutta ostin suurimman osan osakkeistani takaisin ennen osavuosikatsausta suurinpiirtein samaan hintaan kuin ne myin. Doron paino salkussani on 2,7% ja olen siihen toistaiseksi tyytyväinen. Ei minua toki haittaisi, vaikka se kurssinousun myötä nousisi suuremmaksikin.

Tällä hetkellä (taloudellisessa mielessä) eniten ehkä harmittaa se, ettei minulla ole ylimääräistä rahaa sijoitettavaksi. Kurssit ovat nimittäin taas tulleet sen verran alas päin, että kohtuuhintaista ostettavaa alkaisi löytyä.

2 kommenttia:

  1. Pitkään odotettu kurssilasku on kyllä kivaa katsottavaa. Mun puolesta saisi vielä jatkua 20-30 %, jonka jälkeen alkaa olemaan jo todella laadukkaidenkin bisnesten hinnat kohillaan. Jos saisin toivoa, niin pyytäisin edellä olevan lisäksi vielä, että ne kurssit pysyisivät matalina seuraavat 5-10 vuotta :)

    Itselleni toki tilanne ei aivan optimi, koska salkku vivutettu. Pystyn kuitenkin lähikuukausina lisäämään rahaa salkkuuni. Toiseksi näkisin, että omistamieni yritysten osingon jako pysyy vakaana tai on kasvusuunnassa riippumatta kurssien kehityksestä. Osingot ja niiden tarjoama kassavirta olivat myös ensisijainen syy yhdessä matalan korkotason kanssa salkun vivutukseen. Joten ei muuta ku hymyä naamaan ja eteenpäin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Jos mitään ihmeempää uutta negatiivista ei ilmaannu niin uskon tämän laskun jäävän yhtä lyhyeksi kuin viime vuoden lopulla nähty. Mutta koskaanhan sitä ei tiedä. Minullekin sopisi arvostustasojen selvä lisäpudotus, mutta nykyiseenkin tilanteeseen olen jo tyytyväinen. Itse en vivun kanssa ole ajatellut lähteä touhuamaan ainakaan ennen kuin asuntolaina on maksettu (eli toisaalta minullahan sitä vasta velkaa tässä mukana onkin).

    VastaaPoista