Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

sunnuntaina, elokuuta 16, 2015

Lyhyt katsaus salkkuyhtiöiden Q2-tuloksiin osa 5: Siili ja Sampo

Aloitetaan Samposta, koska se on nopeammin käsitelty. Vahvasti meni. Mitään kurssinousuhurmosta ei kuitenkaan nähty. Saattoi johtua siitä, että kyseisenä päivänä kurssit olivat yleisemminkin laskussa.

Päädyin myös kuittaamaan hieman lisää tappioita. Nokian renkaita tuli aikoinaan hankittua pari satsia selvästi nykyistä hintaan korkeammalla ja myin nekin vielä välttyäkseni luovutusvoittoveroilta. Ostin seuraavana päivänä osan takaisin hieman myyntihintaan halvemmalla ja osan aion jättää käteiskassaksi, mutta hieman toisin kävi.

Siili nimittäin pisti perjantaina pöytään sellaisen raportin, että odotin vähintäänkin 10% kurssinousua. Liikevaihto kasvoi vertailukauteen nähden 62,7%, mutta siitä huolimatta myös kannattavuus parani. Käyttökate oli 8,7% liikevaihdosta kun se vertailukaudella oli 7,0%. Yhtiön raportteja lukiessa kannattaa huomioda, että ainakin toistaiseksi yhtiö raportoi tuloksensa FAS:n mukaan eli liikearvo poistetaan taseesta. Tämän vuoksi tapaankin katsoa IFRS:n mukaista oikaistua osakekohtaista tulosta (jatkossa Siili tulee myös siirtymään kokonaan IFRS:n mukaiseen raportointiin), joka oli puolivuotiskaudella 70 senttiä (vertailukaudella 41 senttiä). Lisäksi yhtiö valmistelee ilmeisesti päälistalle siirtymistä. Yhtiö ei lähtenyt ainakaan tässä vaiheessa muuttamaan kuluvan vuoden näkymiään: "Vuoden 2015 liikevaihdon arvioidaan olevan 38–41 miljoonaa euroa ja käyttökatteen (EBITDA) 3,8–4,1 miljoonaa euroa." Tämä tarkoittaisi kannattavuuden paranemista vielä loppuvuotta kohti.

Hämmästyksekseni vahvasta raportista huolimatta kurssi ei liikahtanut juuri mihinkään. Aiemmin olen törmännyt samanlaiseen ilmiöön vähemmän seurattujen pikkufirmojen kanssa ja todennut, että silloin ei ostonapin kanssa kannata hidastella ja päädyin hankkimaan pienen siivun lisää Siiliä salkkuuni. Odottelen huomiselle kurssinousua (etenkin kun oletettavasti Indereskin hehkuttaa vahvaa tulosta aamukatsauksessaan), vaikka sijoitukseni kannalta yhden päivän nousut tai laskut ovatkin aika yhdentekeviä. Etenkin ellen ole juuri silloin suunnitellut ostaa (tai myydä).

Huomenna onkin sitten vuoroassa Nixu. Saa nähdä millaiset luvut sieltä pistetään pöytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti