Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

keskiviikkona, lokakuuta 29, 2014

Salkkuyhtiöiden Q3-katsauksia osa 1

Tuloskausi käy kuumimillaan ja tälläkin viikolla moni salkkuyhtiöni on julkaissut Q3-tuloksen.

Aflac julkaisi tuloksensa ja sitä on ehditty käsitellä jo Seeking Alphan artikkelissa. Liikevaihto laski, mutta EPS nousi 4% huolimatta jeni-dollari-suhteen heikkenemisestä. Yhtiö ei kuitenkaan käytännössä vaihda jenejä dollareiksi ja ellei valuuttakursseja huomioda tulos parani reilut 5%, mitä voitaneen pitää hyvänä tuloksena. Osinkoa nostettiin 5,4% ja näin ollen yhtiö on kasvattanut osinkoaan jo 32 vuotta. Aflac kasvaa hyvin hitaasti, mutta tätä seikkaa kompensoi maltillinen arvostustaso.

Alma median Q3-raportti julkaistiin jo viime viikon perjantaina 24.10. Liikevaihto laski 1,8% vuodentakaiseen verrattuna ja liikevoitto ilman kertaluontoisia eriä lähes 10%. Ensimmäisen yhdeksän kuukauden osalta osakekohtaista tulosta on kasassa 14 senttiä. Verkkotoiminnan liikevaihto kasvoi vuodentakaiseen verrattuna reilut 9%. Yhtiö arvio että "digitaalisten palveluiden liikevaihdon kasvu ei vallitsevassa markkinatilanteessa vielä täysinkompensoi painetun median myynnin laskua". Positiivista oli ulkomaan liikevaihdon kasvu: "ilman myytyjen liiketoimintojen vaikutusta ulkomaan yksiköiden liikevaihto kasvoi 17,4 % erityisestirekrytointipalveluiden vahvan kehityksen johdosta". Velkaantuneisuus laski hieman ja omavaraisuus parani myös hieman. Markkinat tykkäsivät raportista ja kurssi on ollut nousussa. Itse pidän tulosta kohtuullisena.

Munksjö julkaisi osavuosikatsauksensa tänään. Liikevaihto kasvoi ja kertaluontoisilla erillä oikaistu käyttökateprosentti oli 8,4 (vuosi sitten 4,5%). Muistaakseni odotinkin Q3-tuloksesta hieman Q2 heikompaa (jolloin kertaerillä oikaistu käyttökate% oli 8,9) ja lykkäsin siksi lisäostoja tulosjulkaisun jälkeiseksi. Päivällä kurssi oli jo yli 3% nousussa, mutta nyt iltaa kohti kurssi on kääntynyt parin prosentin laskuun eli todennäköisesti pääsen tankkaileman vielä lisää edullisempaan hintaan. Pääasia oli, että aiemmin luvatut synergiaedut saavutettiin ja ne olivat tavoitteen ylärajoilla. Lisätoimia 12% käyttökateprosentin saavuttamiseksi on sekä käynnissä, että suunnitteilla. Kaiken kaikkiaan mielestäni varsin hyvä raportti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti