Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

perjantaina, syyskuuta 22, 2017

Tikkurilassa tapahtuu: Toimistusjohtajalle kenkää?

Kesän hiljaiselon jälkeen tapahtumia näyttää nyt viime päivinä riittäneen. Ensin Fortumin kauppa-aikeet ja nyt mediassa yllättävänkin olemattomalle huomiolle jäänyt Tikkurilan toimitusjohtajan vaihdos.


Eilen julkaistussa tiedotteessa Tikkurila kertoo seuraavaa: "Tikkurila Oyj:n hallitus on päättänyt, että Erkki Järvinen jättää tehtävänsä yhtiön toimitusjohtajana. Tikkurilan hallitus on nimittänyt konsernin talousjohtajan Jukka Havian Tikkurila Oyj:n väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 21.9.2017 alkaen. Järvinen jättää yhtiön syyskuun aikana. Hallitus on käynnistänyt uuden toimitusjohtajan hakuprosessin." Tiedotteen lopussa on toki näissä tilanteissa tyypillistä sanahelinää jaxuhaleineen, mutta potkuilta nämä minusta kuulostavat.


Mitä tästä sitten pitäisi ajatella? Ajankohta tuntuu hieman erikoiselta. Toisaalta sekoilut toiminnanohjauksen kanssa ovat toki yhtiön omaa vikaa, mutta Venäjän tilanteeseen ja raaka-ainekustannuksiin toimistusjohtajalla tuskin on juurikaan osaa eikä arpaa. Mahtaako nykyinen tilanne olla paras hetki uuden toimistusjohtajan kelkkaan hyppäämiselle. Vuosi tai pari asioiden opettelussa kuitenkin taitaa yleensä mennä. Erkki Järvisestä minulla ei ole mitään kovinkaan vahvaa henkilökohtaista mielipidettä, mutta ainakin Phoebuksen Anders Oldenburg on häntä blogissaan kehunut. Toivottavasti tilalle löydetään joku pätevä ehdokas pikapuolin (mieluiten vieläpä jostain muualta, kuin salkussani olevista yhtiöistä), sillä muutoin Tikkurilan vaikeudet eivät ainakaan tämän uutisen myötä vaikuta vähenevän.


Yllättävän vähän uutinen toimitusjohtasta on Tikkurilan pörssikurssiinkaan vaikuttanut. Olin ajatellut sipaista pienen siivun lisää Tikkurilaa salkkuuni ensi kuussa, mutta näiden negatiivisten uutisten kasautuessa trendi alaspäin näyttää nyt niin selvältä, että saatan vielä odotella lisäostosten kanssa.

1 kommentti:

  1. Kyllähän siinä alaspäin on rallateltu, tiedä sitten tietysti mikä oli tämän päätöksen vaikutus.

    VastaaPoista