Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

tiistaina, syyskuuta 15, 2015

Tapaus Bittium: Mitä tämä on?

Heti alkuun täytyy myöntää etten ole kovinkaan tarkasti aiemmin seuraillut Elektrobitiä tai Bittiumia. Mielenkiintoni kuitenkin heräsi viimeaikaisen uutisoinnin vuoksi. Mitä ihmettä yhtiö oikein suunnittelee? Täytyypä yrittää ottaa selvää.

Aloitetaan nyt kuitenkin ensin siitä mitä Bittium varmasti tekee. Yhtiön kotisivut kertovat asiasta tällaista:

"Bittium Oyj oli aikaisemmalta nimeltään Elektrobit Oyj, jonka nimi muuttui Bittium Oyj:ksi 1.7.2015 alkaen yhtiön myytyä Automotive-liiketoimintansa ja Elektrobit-nimeen liittyvät oikeudet 1.7.2015."

"Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja pitkäaikaista ja syvällistä radioteknologian osaamistaan." "Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja tuotealustoihinsa perustuvia asiakaskohtaisia ratkaisuja puolustus-, turvallisuus- ja muille viranomaismarkkinoille, IoT- markkinoille (Internet of Things) sekä teollisuuden käyttöön. Langattoman tietoliikenteen markkinoille ja muille yrityksille, jotka tarvitsevat langatonta yhteyttä laitteisiinsa, Bittium tarjoaa tuotekehityspalveluita perustuen uusimpiin langattomiin teknologioihin ja käyttösovelluksiin. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin."


Olin seuraavaksi aikoinut analysoida eri analyytikoiden tulevaisuuden odotuksia Bittiumin liiketoiminnan arvosta. Sen jälkeen olin ajatellut kirjoittaa nyt käsillä olevasta erikoistilanteesta. Onneksi päätin lykätä kaiken tämän työn hieman myöhemmäksi, sillä tänä aikana Sijoittaja.fi on jo tehnyt oikeastaan koko homman. Jutun voi lukea täältä: Bittium (ent. Elektrobit) aloittaa massiiviset omien osakkeiden ostot – näin sijoittajana hyödyt erityistilanteesta.

Jujuna tässä kaikessa on ilmeisesti se, että vanhat omistajat pystyvät nyt myydä osakkeensa hyödyntäen hankintameno-olettamaa ilman, että heidän tarvitsee murehtia suurten myyntien vaikutuksesta osakekurssiin. Piensijoittajalla saattaa olla mahdollisuus hyötyä tästä tilanteesta, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että jotkut ovat jo hyvää vauhtia poimimassa näitä sadan dollarin seteleitä pörssin lattialta. Bittiumin kurssi onkin noussut eilisestä 4.92 eurosta 5,09 euroon tätä kirjoitetettaesssa. Taidankin jäädä omalta osaltani seuraamaan tätä tilannetta sivusta, sillä en tunne yhtiötä riittävästi, jotta olisin valmis hankkimaan osakkeita edes lyhyen aikavälin voittoa tavoitellen. Aina on kuitenkin riskinä se, ettei kaikki mene kuten on suunniteltu.

1 kommentti:

  1. Bittiumin kurssi on nyt 6.69 noin vuosi kirjoituksestasi, nousua karkeasti 30%. Oletko ehtinyt vielä perehtymään yritykseen?

    VastaaPoista