Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

keskiviikkona, huhtikuuta 08, 2015

Salkun säätöä: Indonesian db x-tracker myyntiin

Tulipa taas kerran tarkasteltua kriittisesti salkkuni sisältöä. Vaikka yhtiökohtaisia eroja toki löytyy, niin kokonaisuutena salkkuni arvo on viime aikoina ollut vahvasti nousujohteinen. Niinpä päätinkin tarkastella hieman omistamieni osakkeiden arvostustasoja.

Eniten plussalla oleva Protector Forsikring näyttää edelleen melko kohtuullisesti arvostetulta P/E:n ollessa 16.4. Samaa ei voi enää sanoa Reveniosta, jonka P/E huitelee jo kuluvan vuodenkin ennusteilla yli kolmessakymmenessä. Yhtiön arvonmääritys on kuitenkin sen verran haastavaa, etten ole vielä aivan täysin vakuuttunut kyseessä olevan järjettömän yliarvostuksen, enkä siksi lähde vielä osaketta myymään. Myös Munksjö, Sampo, Siili ja Atrion ovat selvästi plussalla, mutta niitäkään en nyt lähde myymään.

Seuraavaksi katse kohdistui indeksiosuusrahastoihini: db x-trackers MSCI China Index UCITS ETF on noussut paljon, mutta sen tunnusluvut vaikuttavat vielä kohtuullisilta. P/E on Morningstarin mukaan 11.3 ja p/b 1.4. Osinkotuottokin on noin 3. Sen sijaan db x-trackers MSCI Indonesia Index UCITS ETF vaikuttaa melko hintavalta: P/E 16, p/b 2.9 ja osinkotuotto noin 2. Indonesian markkinat ovat toki jo jonkin aikaa olleet hintavat, mutta ruusuisten odotusten lisäksi en oikein näe muuta selkeää perustetta tähän. Toki maalla on valtavat sisämarkkinat, mutta näkisin toisaalta poliittisen riskinkin melkoisena.

Tällä hetkellä db x-trackers MSCI Indonesia Index UCITS ETF:n osuus salkustani on 1,4%. Kokonaisuudessaan sijoitukseni on noin 40% plussalla. Pidän yhteänä syynä nousuun laskennutta öljyn hintaa. Indonesia on ilmeisesti viime vuosina kuulunut öljyn tuojiin, vaikka sillä on toki merkittävää omaakin öljyntuotantoa.

Olen nyt päätynyt siihen, että myyn ETF-osuuteni pois. Syynä tähän on se, etten koe pystyväni seuraamaan Indonesian markkinoita riittävästi muodostaakseni käsitystä mitä tekijät vaikuttavat markkinoihin. Lisäksi maan poliittinen tilanne on minulle melko vieras, enkä muutoinkaan koe kykeneväni riittävästi pystymään seurata tilannetta. Mieluummin myyn nyt voitolla kuin paniikissa joskus myöhemmin (koska en koe ymmärtäväni markkinaa riittävästi, lienee riski paniikkin suurempi kuin muutoin) Vietnamin ja Kiinan ETF:t jätän salkkuuni ainakin toistaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti