Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

keskiviikkona, tammikuuta 28, 2015

Nordean tulos odotuksien mukainen, markkinat yllättyivät positiivisesti

Nordea julkaisi tänään Q4-tuloksensa. Liikevoittoa kertyi 1157 miljuunaa, joka oli Inderesin mukaan  linjassa ennusteiden kanssa. Myös EPS oli ennusteiden mukaiset 22 senttiä. Ainoa isompi yllätys oli osinko, jota ehdotettiin jaettavaksi 62 senttiä osakkeelta. Konsensusennuste oli 57 senttiä, joka tosin oli mielestäni kohtuullisen alhainen (tätä asiaa on selvitetty kattavasti mm. tässä Jukka Oksaharjun kirjoituksessa Nordnet blogissa). Viime vuonna osinko oli 43 senttiä. Osingonjakosuhde on ehdotetulla osingolla noin 70%, mikä heijastelee yhtiön hyvää vakavaraisuutta.

Nordean kurssin on tällä hetkellä noin 5,5% nousussa. Osinkoehdotus oli ennustetta noin 8,8% parempi eli siihen nähden nousuvaraa voisi vielä hieman olla. On tietysti sanomattakin selvää, etteivät markkinat hinnoitte yhtiöitä pelkästään osinkoprosentin perusteella. Toisaalta on mielenkiintoista, että konsunsusennusteeseen osunut tulos nostaa silti kurssia näinkin paljon.

Taaksepäin katsoen Nordeaa olisi ehdottamasti kannattanut tankata lisää osakkeen kurssin käväistessä hieman päälle 9 eurossa pariin otteeseen loka- ja joulukuussa. Ehdotetulla osinkoprosentilla osinkotuotto olisi ollut yli 6,5%. Mikäli Nordean osinkoprosentiksi muotoutuisi viisi, tulisi kurssin nousta 12,4 euroon saakka. Tämän lisäksi on hyvä muistaa Oksaharjun toteamus siitä, ettei Nordean nykyinen tuloskunto edes heijastele vielä yhtiön täyttä potentiaalia otollisemmassa markkinatilanteessa.

Aionkin pitää tiukasti kiinni hieman alle 9 euron keskihintaan hankkimistani osakkeista ja harkita mahdollisesti myös pieniä lisäostoja, mikäli osakemarkkinoilla nähdään jälleen sopivia pudotuksia. Vaikka joudunkin maksamaan Nordean osingoista enemmän veroa kuin Suomessa kotipaikkaansa pitävistä yhtiöistä, uskon osakkeella olevan vielä selvää nousupotentiaalia seuraavien vuosien aikana. Tällä hetkellä pankkisektorin osakkeista First Internet Bancorp tosin näyttää vieläkin edullisemmin hinnoitellulta, mutta myös riskaabelimmalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti