Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

tiistaina, toukokuuta 10, 2016

Salkkuyhtiöiden seurantaa ja laihdutusblogi revisited

Kirjoittelin maaliskuun lopussa elämänhallinnasta. Kerroin alkavani kirjata syömiseni ylös sillä ajatuksella, että saisin painoani pudotettua. Nyt hieman alle 2 kk myöhemmin voin todeta, että menetelmä toimi. Ei tosin aivan niin hyvin kuin ohjelma laski, sillä minun pitäisi tässä vaiheessa olla 5 kg alkutilannetta hoikempi. Todellisuudessa kiloja on lähtenyt noin 3, mutta olen siihenkin tyytyväinen. En ole oikeastaan sitten opiskeluaikojen onnistunut pääsemään nykyisen painoni alle, sillä elimistö tuntuu pistävän tässä kohtaa stopin päälle lisääntyneen ruokahalun muodossa. Olen kuitenkin melko tyytyväinen nykyiseenkin tilanteeseen, mutta tavoitteena on toki pidemmällä aikavälillä pudottaa vielä nuo pari kiloa.

Sitten takaisin blogin varsinaiseen aiheeseen eli sijoittamiseen. En ole viime aikoina jaksanut tai ehtinyt seurailla taloutta tai yrityksiä kovinkaan yksityiskohtaisesti. Nähdäkseni pörssisäkin tunnutaan tällä hetkellä olevan melko odottavissa tunnelmissa. Mikäli positiivisia uutisia alkaa tulla enemmän, saattavat kurssit tästä noustakin, mutta myös pidemmän laskun mahdollisuus tuntuu olevan ilmassa. Osa salkkuyhtiöistäni on julkaissut Q1:t, mutta niissäkään ei mitään mullistavaa ole tähän saakka silmiini osunut. Muutaman lyhyen poiminnan ajattelin kuitenkin kirjata ylös.

Munksjö jatkoi melko lailla aiemmalla linjalla. Huomionarvoista on kuitenkin, että yhtiö uskoo edelleen pääsevänsä tavoittelemaansa 12% käyttökatteeseen kuluvana vuonna.

Restamaxin alkuvuosi oli hieman odotettua heikompi. Laajentuminen jatkuu.

IBM yrittää saada sijoittajia vakuuttumaan edessä olevasta käänteestä muuttamalla hieman raportointiaan. Seeking Alphan kirjoitusten perusteella sentimentti yhtiöitä kohtaan saattaa olla muuttumassa positiivisemmaksi. Parhaat ostohetket saattavat olla jo takanapäin.

Gileadin suhteen mentaliteetti on sitä vastoin aiempaa synkempi. Yhtiön kvartaalitulos jäi ensimmäistä kertaa aikoihin ennusteista ja Seeking Alphassa vaaditaan yritysostoja aina Lillystä lähtien (sivumennen sanoen en kyllä näkisi mitään järkeää insuliinitalon ostamisessa, mutta onneksi kaupan kokoluokkakin olisi sellainen, että se lienee vain yksittäisen kirjoittajan henkilökohtainen fantasia). Toivottavasti firman johto pitää päänsä kylmänä ja käyttää kassaa tarvittaessa järkevien pienempien yhtiön portofolioon sopivien osasten hankintaan sekä myös omien osakkeiden ostoihin, mikäli hinta tuntuu johdon näkemyksen mukaan sopivalta. C-hepatiitin hoitoon käytettävien lääkkeiden kiristynyt hintakilpailu nyt tuskin tuli kenellekään yhtiötä seuranneelle yllätyksenä.

1 kommentti:

  1. Minullakin painonpudotus on mennyt hitaammin kuin piti. Paino on laskenut 1,5 kg, kun "normaalin" ylärajaan oli alun perin 2 kg eli lähellä on. Tarkoitus on vetää kilon pari alle tuon normaalin ylärajan, että on hieman joustovaraa ylöspäinkin. Tässä ajassa olisi pitänyt olla jo selvästi tuolla lopullisessa tavoitteessa, mutta on ollut joka viikonloppu joku erikoistilaisuus, jossa en ole halunnut tarkkailla liikaa syömistäni. Arkisin kuri on pysynyt ihan hyvin. Toki, jos olisi ollut oikeasti kiire laihduttaa, niin olisin varmaan jo tavoitteessani, mutta nyt kun ei ole mikään kiire, niin minulle kelpaa tämä hitaasti mutta varmasti tahti.

    Omassa blogissani ajattelin kirjoitella aiheesta, kun pääsen tavoitteeseeni.

    VastaaPoista