Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

maanantaina, toukokuuta 30, 2016

Fortum ostaa Ekokemin

Eipä siinä kauaa sitten mennyt. Pari viikkoa sitten kirjoitin uutisesta, jonka mukaan Fortum havittelee Ekokemia. Nyt kaupat on löyty lukkoon: "Fortum ja Ekokem Oyj:n neljä suurinta omistajaa, jotka edustavat noin 81 %:a yrityksen osakkeista, ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Fortum ostaa heidän osuutensa Ekokemistä noin 470 miljoonalla eurolla. Tämä vastaa noin 700 miljoonan euron velatonta kokonaiskauppahintaa yhtiön koko osakekannalle, joka on noin 11 kertaa Fortumin ennustama Ekokemin vuoden 2016 käyttökate (EBITDA)." Velaton kauppahinta on parisataa miljoonaa korkeampi kuin Inderes oli alunperin arvellut ja vaikuttaa minustakin melko suolaiselta. Inderes pitää kuitenkin kauppahintaa vielä kohtuullisena.

"Fortum tulee myös tekemään saman hintaisen ostotarjouksen Ekokemin lopuista osakkeista (165 euroa osakkeelta)." Muistuupa tässä mieleeni, että pari vuotta sitten yritin hankkia osakkeita noin 80 euron hintaan eli hyvin olisi sijoitus kannattanut, jos vaan myyntilaitaa olisi ollut.

Mitäpä sitten ajatella tästä kaupasta? Ekokem on mielestäni kohtuullisen hyvä firma, vaikka tehdyt yrityskaupat toki riskiä tuovatkin. Kauppahinta oli vähän turhan kallis, mutta ei nyt mikään aivan hirvittävä kuitenkaan. Näin ollen suhtautumseni kauppaan on aika neutraali. Myös markkinoiden reaktio oli melko neutraali.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti