Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

tiistaina, joulukuuta 08, 2015

Velalla vai ilman

Blogikirjoittelu on muiden kiireiden vuoksi jäänyt viime aikoina hieman vähemmälle. Salkussanikaan ei ole juuri mitään ihmeempiä mullistuksia tapahtunut. Päädyin kuitenkin tekemään luottohakemuksen Nordnet.fi Superluottoa ajatellen.

En ole juurikaan muuttanut ajatuksia velalla sijoittamisesta, mutta toisaalta ajattelin ettei noin halvalla lainaa kuitenkaan saa juuri mistään muualta. Mistä sitä koskaan varmasti tietää, vaikka sitä johonkin joku päivä tarvisi. Saa nyt nähdä käykö tässä niin, että luistan hitaasti periaatteistani ja huomaan joku päivä sijoittavani kuitenkin velaksi.

Itse asiassa päätin jo sen verran lainaa testata, että hankin muutaman Technopoliksen osakkeen aiemmin hankkimieni kaveriksi. Velkaa salkussa on tällä hetkellä noin 2% sen arvosta ja tuo pitäisi olla helppo kuitata keväällä esim. osingoista. Enempää en ainakaan näillä arvotustasoilla ajatellut lainaa ottaa.

2 kommenttia:

  1. Eipä sitä superluotto pelkästään osakkeisiin tarvitse käyttää, itse käytin asunnon käsirahaan. Toisaalta, myös salkkua vastaan hyvä hätävararahasto jos jotain suurempia rahaeria tulee. tai esim edullisia asuntoja kuten omalla kohdallani.

    VastaaPoista
  2. Aivan samaa itsekin mietin. Asuntoja en tosin ole ostamassa, mutta saattaahan sitä joskus tulla jotain yllättävää isompaa hankintaa esim. uuden (käytetyn) auton tms. muodossa. Toki niitäkin pyrin ennakoimaan, mutta miksei kuitenkin samalla hakisi päätöstä edullisesta luotosta, vaikkei sitä käyttäisikään. Tai niin lopulta päättelin.

    VastaaPoista