Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

perjantaina, heinäkuuta 10, 2015

Restamax tilannepäivitys: kahvia ja henkilöstövuokrausta

Minusta on mukavaa käydä välillä pubissa tai kahvilassa tuopillisella tai kupposella. Aiemmin suosin ehkä ensinmainittua vaihtoehtoa, mutta nykyisin tulee useammin käytyä lasten kanssa kahvilassa. Olen viime aikoina mieltynyt erityisesti capuccinoon. En yleensä ole suuri ketjuravintoloiden ystävä, mutta Restamaxiin kuuluvan Wayne's Coffeen capuccino miellyttää syystä tai toisesta erityisesti makuhermojani. Viime aikoina minua on miellyttänyt toinenkin Restamaxia koskeva seikka.

Kirjoitin aiemmin keväällä blogimerkinnän Restamaxin yhtiökokouksesta, jossa sijoittajien keskuudessa huolta kannettiin henkilöstövuokrauspalveluiden hankinnasta. Johdolta kyseltiin, mitä hyötyä kaupasta oli pienomistajille. Oliko kauppa vain tiettyjen henkilöiden keino rahastaa perustamallaan henkilövuokrausfirmalla ja miksi kukaan kilpailija ostaisi Restamaxilta henkilöstövuokrausta. Asiallisia kysymyksiä, joita jäin itsekin hieman skeptisenä pohtimaan.

Heinäkuun alussa Restamax julkaisi pörssitiedotteen, joka oli otsikoitu seuraavasti: "Smile Henkilöstöpalvelut Oy on solminut sopimuksen henkilöstövuokrauspalveluista Holiday Club Resorts Oy:n kanssa". Mielestäni uutinen osoittaa ettei henkilöstövuoraus jääne pelkästään sisäiseksi Restamaxin pieneksi sivubisnekseksi ja ehkä näin ollen kauppasummaa voidaan jollain tapaa pitää perusteltuna. Uutinen lisäsi ainakin omaa luottamustani yhtiön johtoa kohtaan ja samanlaisia johtopäätöksiä ovat mahdollisesti muutkin sijoittajat tehneet, koska kurssi on ollut pienehkössä nousussa uutisen jälkeen.

Minusta Restamax vaikuttaa edelleen mielenkiintoiselta yhtiöltä, jonka arvostuskaan ei ole aivan mahdoton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti