Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

maanantaina, heinäkuuta 06, 2015

Paluu arkeen

Matkailu avartaa. Enpä ollut aiemmin tietoinen siitä, että Kööpenhaminan pörssi on perustettu jo 1600-luvulla Kristian IV:n toimesta ja se on ilmeisesti Manner-Euroopan vanhin pörssi. Komea rakennus joka tapauksessa, vaikka tulikin vain bussin ikkunasta nähtyä matkalla Tivoliin (joka sekin oli upea paikka, suosittelen sekä lapsiperheille, että ilman lapsia reissaaville).(kuva: Wikipedia)

Reissun aikana ei markkinoita tullut seurailtua juuri lainkaan, mutta nyt kotona uutisia katsoessa Kreikan kriisiuutisilta ei oikein voi välttyä. Yllättävän rauhallisesti markkinat tuntuvat tilanteen kuitenkin ottaneen. En oikein osaa laajemmin pukea sanoiksi sitä, mitä tilanteesta ajattelen. Toivon kuitenkin, että tilanne ratkeaa ilman suurempaa kuohuntaa. Ehkä pidemmällä aikavälillä demokratian toimivuuden kannalta on kuitenkin hyvä, että tavalliset kreikkalaiset ovat voineet ottaa kantaa tilanteeseensa. Vaikkei monelle (jos kenellekään) varmaan ollutkaan selvää mistä he oikeastaan äänestivät.

Reissaamisessa on se hyvä puoli, että oman maan asioita pystyy hetken aikaa seuraamaan hieman eri näkökulmasta kuin ennen matkaa. Ruotsalaisiin, tanskalaisiin ja pohjois-saksalaisiin verrattuna suomalaiset ovat ehkä turhankin sulkeutuneita ja hiljaisia. Erityisesti tanskalaiset tuntuvat suomalaisiin verrattuna jopa ylitsevuotavan ystävällisiltä, vaikka oikeasti ovat vain kohteliaita. Toisaalta Tukholmaan muuttanut tuttuni kaipasi jo Ruotsissa suomalaista rehellisyyttä ja jämptiyttä. Täällä ei yleensä tarvitse soitella montaa kertaa perään ja muistuttaa jos jotain on sovittu tehtäväksi. Tukholmassa kyllä huomaa, että Ruotsilla menee tällä hetkellä kovempaa kuin Suomella.

Matkabudjetti taisi hieman ylittyä, mikä tarkoittaa sitä etten taida juurikaan päästä osakeostoksille, vaikka Kreikan tilanne arvostuksia vielä nykyisestä lisää tiputtaisikin. En kuitenkaan jaksa siitäkään nyt kovinkaan paljoa stressta. Kaiken kaikkiaan matka oli hieno kokemus ja uskoisin erilaisia suurempia ja pienempiä kyykähdyksiä tulevan vielä jatkossakin. Anssi Kelaa (joka ei kuulu suosikkiartisteihini, mutta tuli jostain syystä tässä yhteydessä mieleen) lainaillen "Maailma matkaa radallaan, päivä nousee uudestaan / Ei mikään muutu milloinkaan, kaikki säilyy ennallaan. / Samat tuulet puhaltaa, samat sateet laukeaa." Toivottavasti huomiseksi ennustetut sateet eivät kuitenkaan kestä kovinkaan kauaa, vaan kesällä päästään vielä nauttimaan auringosta ja lämmöstä pidempäänkin.

1 kommentti: