Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

sunnuntaina, heinäkuuta 26, 2015

Salkut vertailussa

Tajusin tänään siitä olevan lähes tasan vuosi kun avasin lapsilleni salkut Nordnetiin ja aloitin kuukausisäästämisen kahteen kustannuksiltaan edulliseen, osingot uudelleen sijoittavaan ETF:ään: iShares MSCI World UCITS ja iShares Core MSCI Emerging Markets IMI UCITS. Lisäksi olen tehnyt ylijääneillä varoilla pienen kertaoston Nordnetin Norja-superrahastoon. Omaan salkkuuni olen ostellut osakkeita pikku hiljaa.

Nyt onkin aika tehdä vertailu sen suhteen kumpi on kuluneen vuoden aikana ollut kannattavampaa: kuukausittainen ETF-säästäminen vai osakepominta. Lasteni salkut ovat vuoden takaiseen plussalla Nordnetin salkkuraportin mukaan 11,64%. Oma salkkuni taas on tuottanut 18,09% eli hieman paremmin. Mitä tästä sitten voi päätellä? Ei varmaan paljoa mitään. Sijoitussummat ovat täysin erilaiset ja sattumallakin lienee melko suuri osuus näin lyhyellä ajanjaksolla. Silti olen ihan tyytyväinen siihen, etten ole ainakaan tappiolla kuukausisäästämiseen verrattuna.

Aloita säästäminen lapselle ja voita 1 000 €:n rahastosijoitus - lue lisää tästä Millainen pesämuna sinun lastasi odottaa? Kun aloitat nyt, niin voit voittaa lapsen salkkuun pesämunan. Arvomme kaikkien Nordnet Superrahasto Suomi -indeksirahastoon 31.8.2015 mennessä sijoittaneiden kesken 1 000 euron rahastosijoituksen.

Huomasin tässä äskettäin myös pintapuolisella tutustumisella mielenkiintoiselta vaikuttavan uuden tulokkaan nimeltä Korkeatuottoinen.fi Palvelu mainostaa jopa 8% tuottoa sijoitukselle ja sen kerrotaan soveltuvan erityisen hyvin sellaisille henkilöille, jotka makuuttavat rahojaan tilillään, mutta haluaisivat niille korkeampaa korkoa jaksamatta silti perehtyä osakesijoituksiin.

Kuulostaa melko hyvältä, mutta harvoinpa tuollaista tuottoa lienee tarjolla ilman riskiä. Sama pätee nytkin: "Korkeatuottoinen.fi on Lainasto Oy:n hallinnoima palvelu, jota kautta tarjotaan Lainasto Oy:n etuoikeutettuja B-sarjan osakkeita sijoittajille. Vähimmäissijoitus on 500 euroa ja sijoitukselle maksetaan osinkona 3-8 % vuotuinen tuotto, sijoituksen kestosta riippuen. Osinko tilitetään sijoittajille kuukausittain. Palvelun kautta tehtävät sijoitukset ovat osakesijoituksia. Osakesijoitus ei ole talletus eikä kuulu talletussuojan piiriin. Sijoitukselle maksetaan OYL:n puitteissa osinkoa. Sijoitusta ei ole pääomasuojattu".

1 kommentti:

  1. Pelkästään korkeatuottoinen.fi sivuston etusivuun tutustuttuani tekisin päätöksen etten sijoittaisi siihen. Toisaalta en muutenkaan luota vertaislainaamiseen tai vastaavaan. Niinkauan kun yritys on pystyssä niin uskon että osinkoa tulee, mutta en usko näiden yritysten olevan pystyssä kovin montaa vuotta, viimeistään sitten kun markkinoilla on turbulenssia ovat nämä ensimmäisä joista halutaan kotiuttaa varat ja sitten on yritys pulassa, jos ei ole likvidejä varoja osaa omia osakkeita takaisin. Tämä vain vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta.

    VastaaPoista