Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

perjantaina, helmikuuta 10, 2023

Lisäys Fenix Outdooria

 Kirjotin viimeksi Fenix Outdoorista ja firman arvostuksesta ja totesin sen olevan kohtuullisen houkutteleva. Yhtiö julkaisi Q4-raporttinsa pari päivää sitten. Raportin mukaan viime vuonna liikevaihto kasvoi 17%, mutta verojen jälkeinen voitto vain 61 miljoonaan aiemmasta 57 miljoonasta. Erityisesti merkillepantavaa oli, että Q4:n voitto oli matalampi kuin vuosi sitten, kyseessähän on oikeastaan ensimmäinen tai toinen kunnolla vuoden takaiseen vertailukelpoinen vuosineljännes. Q4:lla liikevaihto kasvoi hieman, mutta tulos oli siis matalampi. Syyksi yhtiö kuitenkin kertoo kertaluonteiset kulut ja ilman näitä oltaisiin päästy viime vuoden ennätysneljänneksen lukemiin. Laajentuminen Pohjois-Amerikaan etenee. 

Osinkoa ehdotettiin 15 kruunua, joka on saman verran kuin viime vuonna, tosin ilman lisäosinkoa. Osinkotuotoksi muodostuu siis vähän alle 2% nykykurssilla. 

Mielenkiintoista kyllä, raportti sisältää myös jonkin verran pohdiskelu koronan vaikutuksista yrityksen toimintakulttuuriin. Etäpalaverien negatiiviseksi puoleksi mainitaan työntekijöiden luovuuden väheneminen. Fenixillä onkin tarkoituksena palata enemmän aiempaan läsnäolopalaverikulttuuriin. Lisäksi yhtiö on käyttänyt vahvaa tasettaan varastojen täydennykseen, mikä inflaation ja nousevien kustannusten aikana lieneekin järkevää. Myös yritysostojen mahdollisuus tuodaan esiin. Tulevaisuus tuo epävarmuutta, mutta toisaalta myös mahdollisuuksia. 

Minusta raportti oli kaiken kaikkiaan varsin myönteinen. Markkinat eivät siitä erityisemmin kuitenkin pitänee ja osake onkin ollut tänään muutaman prosentin laskussa. Päätin tässä kohtaa täydentää positiotani, koska osake vaikuttaa järkevästi hinnoiteltu ja tykkään muutoinkin firmasta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti