Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

perjantaina, joulukuuta 09, 2022

Netum: missä mennään?

 Kirjoittelin Netumista viimeksi vähän reilu vuosi sitten. Silloin arvioin, että yhtiö saattaisi yltää noin 30 miljoonan euron liikevaihtoon ensi vuonna. Inderesin ennusteen perusteella näyttäisi kuitenkin siltä, että tuo saavutettaneen jo tänä vuonna. Tosin kasvun myötä kannattavuus heikkeni hieman. 

Elokuun raportissaan Inderes ennustaa yhtiölle 11 % tuloskasvua. Lisäksi luvassa on kasvuyhtiölle jopa harvinaisen hyvä noin 3 %:n osinkotuotto. P/E-luvut asettuvat Inderesin ennusteella noin vähän päälle 15 tälle vuodella ja hieman päälle 12 ensi vuodelle.

Sinällään vaikuttaa oikein hyvältä, mutta minulla on useampiakin huonoja kokemuksia tällaisista asiantuntijafirmoista, jotka kasvavat reipasta vauhtia, mutta joiden kannattavuus alkaa sitten kärsiä. Syynä on useimmiten osaajapula. Nykytilanteessa lienee aika vaikeaa kasvaa kannattavasti jos yksi tärkemmistä kilpailueduista on osaava henkilökunta. 

Voisin harkita hankkivani lisää Netumia jos kohdalle sattuisi jokin oikein houkutteleva tilanne. Tässä kohtaa taidan kuitenkin seurailla tilannetta nykyisen positioni kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti