Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

perjantaina, joulukuuta 02, 2022

Fleming Propertiesin tulevaisuus

 Fleming Properties julkaisi hiljattain osavuosikatsauksen, jota on jo sijoitustiedon foorumilla ansiokkaasti analysoitukin. Yhtiön nettovarallisuus on kirjanpidossa 117,72 SEK osaketta kohden nettotuoton ollessa 4,03% tuolla arvostuksella. Tässä lienee kyllä nykyisessä korkotilanteessa aika paljon laskuvaraa, koska vaikea on kuvitella, että kukaan tuolla hinnalla tätä ostaisi. 

Mitä tällä sitten on väliä pitkäjänteiselle sijoittajalle? No sinällään ei kai mitään, mutta tällaisessa yhden kohteen firmassa iso riski tulee siitä, että lainat pitää neuvotella uudestaan. Flemingin kanssa tuo tulee eteen siis jo 2024. Nykyisten lainojen korko on 1,45% ja varmaa on ettei kukaan enää samalla korolla tule firmalla lainaa antamaan. Mutta mikä voisi sitten olla realistinen korko? 

Sen kun tietäisi, mutta ottaen huomioon tulossa olevan todennäköisen taseen kenties noin 20% alaskirjauksen niin heitetään nyt vaikka veikkauksena 6%. Aki Pyysing oli laskenut, että jos vuokrankorotuksia tehdään parissa vuodessa 15% verran niin 2024 yhtiölle jäisi verojen jälkeen 1,6 miljoonaa euroa. Jos kuitenkin korkokulut nousisivat yhteensä 6%:iin niin tulos menisi laskelmieni mukaan aika lailla nollille. Ei kovin hyvä skenaario ollenkaan.

En nyt näe mitään muuta järkevää toimintatapaa tässä, kuin hyväksyä tappiot ja painaa myyntinappia. Vähän reilu 12% tuli tästä nyt tappiota, mutta onneksi positioni oli aika pieni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti