Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

sunnuntaina, toukokuuta 14, 2017

Jälleen uusi tulokas First Northiin: Remedy

Huomasin Indersin aamukatsauksesta tiedon taas uudesta listautujasta. Remedy ei ollut nimenä minulle ennestään tuttu, joten ei muuta kuin Google avuksi ja tietoa hakemaan."Remedy on yksi pelialan arvostetuimpia riippumattomia yhtiöitä maailmalla. Luomme markkinoilla erottautuvia konsoli- ja tietokonepelejä, joissa yhdistyvät syvä tarinallisuus, hiottu pelattavuus ja huikeat pelimaailmat. Remedyn brändi on pelaajille takuu laadukkaista ja elämyksellisistä pelikokemuksista", kertoo yhtiön kotisivu.

Eipä ollut kaukana, että olisin jättänyt tutustumisen tähän. Peliala ei nimittäin ole lainkaan itselleni tuttu. Inderes kertookin analyysissaan alasta seuraavaa: "Peliala on sen kasvunäkymistä huolimatta vaikea sijoituskohde. Loppukäyttäjien kulutus on impulsiivista, kilpailu kuluttajien huomiosta on kireää, kassavirrat ovat erittäin syklisiä, teknologia ja liiketoimintamallit muuttuvat nopeasti ja tuotekehityssyklit ovat pitkiä." Ei kuulosta oikein minun jutultani.

Päätin nyt kuitenkin vielä antaa yhtiölle mahdollisuuden astua virtuaaliseen leijonan luolaani ja vilkaista listautumisesitettä. Liikevaihto on kasvanut vuosina 2015 ja 2016 aika reilusti: 15,1% ja 19,4%. Hyvä, mutta huomionarvoisempaa on, että yhtiön liiketoiminta on ollut lisäksi voitollista. Nettokassakin on kasvanut ja nettovelkaantumisaste onkin negatiivinen. Inderes on laskeskellut seuraavaa: "Arvioimme yhtiön osakkeen arvoksi 7,0 EUR, mikä vastaa 21,5x P/E-lukua vuoden 2016 tuloksesta ja 14,7x P/E-lukua vuoden 2019 ennustetusta tuloksesta." Valitettavasti ala on kuitenkin sen verran hankalasti ennustettava, etten edelleenkään ole kiinnostunut. Keskivertoa mielenkiintoisempi listautuja kuitenkin.

1 kommentti:

  1. Lisähuomio: Remedy julkaisi viime vuonna uuden hittipelin mikä nosti tulosta väliaikaisesti, mutta seuraavaa peliä saa taas odottaa muutaman vuoden jos Remedyn entinen toiminta jatkuu. Hyvin syklistä liiketoimintaa jos näin voi sanoa. Itse en sen takia sijoita, vaikka Remedy onkin julkaissut monta hyvää peliä ja varmaan jatkossakin julkaisee.

    VastaaPoista