Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

torstaina, toukokuuta 21, 2015

Fenix Outdoor Q1: brändeistä kohti vähittäiskauppaa

Fenix Outdoor julkaisi Q1-tuloksensa jo hetki sitten. Muiden kiireideni vuoksi en ole ehtinyt sitä aiemmin kommentoida, mutta tässä jotain ajatuksiani.

Yhtiö oli jälleen totutun vähäsanainen liittyen kuluvan vuoden ohjeistukseen. Toteutuneita lukuja ei myöskään perustella kovinkaan tarkasti. Selvää kuitenkin lienee, että Globetrotterin hankinnan myötä yhtiön painopiste on siirtynyt enemmän brändeistä vähittäiskauppaan. Tämä taas käsittääkseni tarkoittaa sitä, että alkuvuosi on aiempiin vuosiin verrattuna vaikeampi. 

Q1:llä Fenixin liikevaihto kasvoi, mutta tulos laski ja oli B-osaketta kohti 25 senttiä (vuosi sitten 54 senttiä, yhtiö ilmoittaa tuloksen nykyisin euroissa, vaikka esim. osinko maksetaan kruunuina). Viime vuoden tuloksessa Globetrotteria ei tosin vielä ollut mukana. Ilmeisesti heikkous ei kuitenkaan selity pelkään muutoksella kohti vähittäiskauppaa, sillä yhtiö aikaa toteuttaa myös muutoksia Globetrotterin kilpailukyvyn parantamiseksi.

Markkinat reagoivat tulokseen selvällä laskulla ja Fenixin osake laski noin 9% päälle 400 kruunun hinnasta hieman alle 370 kruunuun. Päätin reagoida tähän hankkimalla hieman lisää Fenixin osakkeita. Lopulta en saanut ostettua aivan niin paljoa kuin halusin (Nordnet toteutti toimeksiantoni osissa), mutta sain kuitenkin kasvatettua Fenixin osuutta salkussani ja se on nykyisin noin 6%.

Miksi sitten päädyin ostoksille? Yhtiön P/E oli viime vuoden tuloksella noin 20, jota voinee pitää nykyisessä arvostustasossa siedettävänä kasvuyhtiölle. Myös viime vuonna alkuvuosi (Q2) oli tuloksen kannalta heikompi, vaikka liikevaihto kasvoi. Uskonkin, että Fenix jatkaa edelleen kasvu-uralla, mutta suurempi osa tuloksesta tehdään nykyisin loppuvuodesta. Q2 näyttänee olenko oikeilla jäljillä, sillä se on ensimmäinen oikeasti vertailukelpoinen neljännes (sisältäen Globetrotterin). Toisaalta on myös totta, että yritysostot harvoin onnistuvat aivan suunnitellusti ja integrointi ja synergiaetujen saavuttaminen voi viedä luultua kauemmin aikaa. Uskon kuitenkin edelleen Fenixin olevan hyvä yhtiö myös pidemmällä sijoitushorisontilla.

Huomasin myös ilokseni ettei Fenixin osingoista oltu tehty tänä vuonna lainkaan ennakkopidätystä. En tosin tiedä onko kysessä tarkoituksella vai vahingossa tapahtunut asia.


Avaa tili Nordnetiin helposti verkkopankkitunnuksilla. Asiakkuuden avaaminen on maksutonta. Säilytys 0 €, pörssikaupat alk. vain 3 €.

1 kommentti:

  1. Hei!

    Olemme Sijoittaja.fi -tietopalvelussa käsittelemässä piakkoin lapsille säästämistä. Ehdottaisimmekin asian tiimoilta yhteistyötä, sillä aihealue on blogisi kannalta hyvin keskeinen.

    Mikäli kiinnostuit, olethan yhteydessä meihin sähköpostitse. Kerromme mielellämme lisää.

    -info@sijoittaja.fi

    VastaaPoista