Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

perjantaina, syyskuuta 30, 2022

Kreaten kakkoskvartaali

 Vähän viiveellä näitä tuloksia nyt analysoin, mutta parempi kuitenkin laittaa jotain muistiin. Samalla tässä vähän pähkäilen, mihin sitä rahoja oikein laittaisi, kun kurssilaskun ja yleisen epävarmuuden vuoksi olen palailemassa ostopuolelle.

Kreaten liikevaihto nousi Q2:lla noin 27 %. Taustalla oli merkittävästi kasvanut tilauskanta ja uudet hankkeet. Tulostaso pysyi vakaana. Suhteellista tulosta heikensi kustannusten kasvu. Erityisesti monivuotiset hankkeet kärsivät ymmärrettävästi kustannusten noususta, koska nousua ei tietenkään ole pystytty ennakoimaan kovin pitkälle etukäteen. Yhtiö ennustaa liikevaihdon ja EBITA:n kasvavan vuodesta 2021. 

Inderes analysoi yhtiön tilannetta seuraavasti: "Yhtiön hyvään tulostasoon ja vahvaan tuottopotentiaaliin nähden arvostus on mielestämme houkutteleva  (2022e: EV/EBIT: 9x, P/E: 10x). Yhtiön profiilin ja listattujen verrokkien kautta muodostettuun  arvostushaarukkaamme (EV/EBIT: 12-14x, P/E: 12-14x) ja sen keskitasoon nähden osake tarjoaisi yli 30 %:n  nousuvaran. Verrokkiryhmän alhaiseen arvostukseen nähden yhtiö on mittareillamme noin 10 % mediaanin  alapuolella, missä olisi myös nousuvaraa. Arvostuksen nousuvaran lisäksi osakkeen vuotuinen noin 4-5 %:n  osinkotuotto tukee tuotto-odotusta."

Yhtiö on muuten lähtenyt laajentumaan myös Ruotsiin. Markkinoille on tarkoitus ilmeisesti lähteä erityisosaaminen edellä ja mitään selvää liikevaihtotavoitetta ei ole. Kuulostaa ihan järkevältä minusta. Yhtiö on ilmeisesti saanut neuvoteltua myös varsin edullisen lainasopimuksen (korko hieman päälle pari prosenttia). 

Täytyy kyllä myöntää, että Inderesin ennusteisiin nähden Kreate vaikuttaa tällä hetkellä jopa yllättävänkin edulliselta: P/E on kuluvalle vuodelle 9,3 ja ensi vuodelle 8. Jos osinko pysyy ennallaan niin se tarkoittaisi 5,6% osinkotuottoa tälle vuodelle. Osakkeen kurssi on laskenut tulosjulkistuksesta noin 10% ilman mitään erityisempää negatiivista uutista. Ostohousut alkavat kutsua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti