Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

maanantaina, maaliskuuta 21, 2022

Modulightin romahdus

 Lääketieteellisiä lasereita valmistava Modulight listautui pörssiin viime vuoden lopulla noin kuuden ja puolen euron hintaan. Kurssi käväisi ilman mitään merkittäviä uutisia välillä jopa yli 17 eurossa, mutta 15.3. julkaistun tilinpäätöstiedotteen jälkeen alas tultiin ja lujaa. 

Yhtiö kertoi seuraavaa: "Modulight käynnisti vuoden aikana ennätysmäärän (8) uusia projekteja merkittävien asiakkaiden kanssa. Yhteensä yhtiöllä on nyt käynnissä 24 merkittävää kaupallista potentiaalia omaavaa projektia, jotka toimivat aihioina yhtiön tavoittelemille laajoille kaupallisille käyttöönotoille. Projektiportfolion kehitys ja laajentuminen on yhtiön onnistumisen tärkein sisäinen mittari." Hyvät uusiset siis ensin.

Entäpä ne huonot: "Kannattavuutta alensivat katsauskauden jälkeen tehty merkittävä myyntisaamisten alaskirjaus sekä listautumiseen liittyvät kulut. Ilman kertaluonteisia eriä koko vuoden oikaistu liiketulos (EBIT) oli 36 (47) prosenttia liikevaihdosta ja oikaistu EBITDA 49 (58) prosenttia liikevaihdosta." Eikä tässä vielä kaikki, myyntisaamisia alaskirjattiin 4 miljoonalla. Esim. Laimea Silli veti näistä omat johtopäätöksensä

Mitäpä tästä sitten ajatella? Esiin voi googlettaan esimerkiksi (muistaakseni) Aki Pyysingin ajatuksia siitä, että tällaisessa tapauksessa joutuu lähinnä luottamaan johdon kommentteihin ja tekemään sijoituspäätöksenä niiden perusteella, vaikka pörssissä on huomattavan paljon myös yhtiöitä, joilla on esitätä numeerista dataa näiden tarinoiden tueksi. 

Tässä kohtaa olen päätynyt sellaiseen johtopäätökseen, että pidän osakeannista saamani harvalukuiset osakkeet ja seurailen tarinaa vielä mielenkiinnolla. Lisää rahaa en tässä kohtaa ole valmis yhtiöön sijoittamaan, sillä muitakin, melko lailla järkevän hintaisia, sijoituskohteita näyttää tällä hetkellä löytyvän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti