Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

perjantaina, helmikuuta 11, 2022

Ostot Harvia ja Nokian Renkaat

 Hetki on taas vierähtänyt aiemmasta kirjoituksestani. Nyt kun pörssi on vähän ottanut takapakkia mm. inflaation nousun ja Jenkkien koronnostojen sekä kireän Ukrainen tilanteen myötä, olen taas alkanut aktiivisesti katsella jotain ostettavaa. Ja itseni tuntien tiesin jo etukäteen, että löytyyhän sitä. En nimittäin pyri ostamaan osakkeita millään kovin suurella turvamarginaalilla vaan silloin, kun hinta on minusta kohtuullinen. 

Ensimmäisenä paluun salkuuni teki Nokian Renkaat. Reilun vuoden ajan niistä maltoin lopulta erossa pysyä. Syy edelliseen myyntiin oli rahan tarve ja se, ettei myynin myötä tarvinnut ihan hirveästi maksella veroja. Myynnit suoritin hintaan 19 €/osake ja nyt palasin omistajaksi 28 €:n hintaan. Olisi siis kannattanut holdata, mutta kuten todettua niin se ei nyt ollut mahdollista. Aika pohjilla tuli kyllä kieltämättä myynnit näemmä tehtyä... Mutta koska vain tulevaisuudella on merkitystä osakkeiden omistuksessa, niin uskoni yhtiöön vahvistui kun luin mm. tämän Anders Oldenburgin arvion yhtiöstä: https://www.seligson.fi/sco/suomi/phoebus/blogi/vko-51-19-nokian-renkaat-tieto/ sekä seuraavan rahastokatsauksen, jossa yhtiötä käsiteltiin hieman vielä laajemmin. Marketscreener kertoo vuoden 2022 P/E-ennusteen olevan 15.6 ja en pidä sitä tälle yhtiölle liian korkeana. Osinkotuottokin lähentelee viittä prosenttia. Toki riskejä löytyy, mutta yhtiö on tottunut toimimaan Venäjällä. Aion joka tapauksessa porrasta ostoja eli nyt hankin vain pienehkön aloituserän.

Toisena ja uutena ostoksena salkkuuni ilmaantui kiuasfirma Harvia. Täytyy sanoa, että olen ollut todella ylättynyt firman menestystahdista. Toisaalta odotuksia lienee ladattu vähän turhankin kanssa, koska varsin positiviisesta tulosjulkistuksesta huolimatta kurssi laski reilusti. Koska aikani on kortilla ja olen muutoinkin olla viime aikoina melko laiska omakohtaista analyysia tekemään, perustan käsitykseni firmasta osin OMXBetsin kattavaan blogikirjoitukseen: https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/salkkuyhtion-tarinan-numeroiden-ja-arvon-tarkastelu-case-harvia Tällä hetkellähänä kurssi on reipppaasti alle tuon 50 euroa pyörien noin 38 euron tietämissä. Marketscreener kertoo P/E-ennusteeksi vuodelle 2022 18.5. Pidän tuotakin lukua ihan kohtuullisena, vaikka en nyt erityisen edullisena. Tarkoitus on lisäillä Harviaakin tulevaisuudessa, jos hinta sattuu kohdalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti