Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

tiistaina, elokuuta 31, 2021

First Internet Bancorp

Tämän osakkeen kohdalla täytyy todeta, että odottavan aika on pitkä. Olen ostellut pankin osakkeita salkkuuni loppuvuonna 2013 ja 2014. Noista ajoista olen hieman yli 60% plussalla, mutta olen tosin onnistunut keventämään sijoitusta kohtuullisen hyvässä kohdassa vuonna 2015, jolloin kurssi oli nykyistä pari taalaa korkeammalla. 

Sijoituspäätökseni perustin alunperin ajatuselle, että INBK:lla voisi olla edellytykset kasvaa samanlaiseksi menestyväksi toimijaksi kuin Bank of Internet USA (BOFI, nykyinen Axos), jonka tehokkuus oli - ja on ilmeisesti edelleenkin - omaa luokkaansa.

Miltä INBK:n tilanne tällä hetkellä sitten näyttää? Tunnuslukujen perusteella kannattavuus näyttää vihdoin nouseen samalle tasolle kuin Axosilla. Oman pääoman tuotto on kivunnut kahdeksasta prosentista yli kymmeneen. Sama tosin näyttää tapahtuneen myös perinteisemmille pankeille (tosin esim. Wells Fargoa lukuun ottamatta) eli ilmeisesti markkina on tällä hetkellä Jenkeissä pankeille kohtuullisen suotuisa. Toki matala korkotaso edelleen asettaa haasteita. INBK:n arvostus on kuitenkin isompia pankkeja edullisempi P/E:n ollessa tämän vuoden ennusteelle vain 6.8 ja p/b:n 0.84.Tällä hetkellä yhtiö näyttää siis jopa varsin edulliselta.

Seeking Alphassa hiljattain julkaistussa artikkelissa arvioidaan, että muiden ROA:n suhteen (n. 1.1) samanlaisten pienten pankkien p/b-lukuun INBK on selvästi aliarvostettu (muiden pankkien luvut ovat 1.2-1.3). Näin ollen 30,6 dollarin kurssilla INBK:n hinnan tulisi olla vähintään noin 44 dollaria. Jos yhtiö pääsisi Axosin kannattavuusluokkaan (ROE 15 ja ROA 1.5) niin sitä kuuluisi arvostaa hieman päälle 2 p/b kertoimella, jolloin hinta olisi noin 73 dollaria.

Yhtiö on julkaissut Q2-tulosjulkistuksen esityksen yhteydessä taulukon, jonka perusteella kannattavuuden parantuminen näyttää selkeältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti