Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

lauantaina, toukokuuta 29, 2021

Netum Groupin listautumisanti

 Ja taas uutta listautumista. Tällä kertaa vuorossa oli IT-talo Netum Group. Omavaraisuushaaste-blogista löytyykin varsin perusteellinen analyysi yhtiöstä enkä nyt yritä pistää paremmaksi vaan tämä postaus on lähinnä itselleni muistiinpanoiksi siitä, miksi päädyin yhtiöön sijoittamaan. 

Lyhyesti voisi todeta, että yhtiöllä on varsin paljon asiakkaita julkisen puolen organisaatioissa ja nämä tarjoavat kohtuullisen varmaa tulovirtaa ainakin siihen saakka kunnes sopimukset umpeutuvat. Viisi suurinta asiakasta tuo pääosan liikevaihdosta, mikä toki on jonkinasteinen riski. Yhtiö päätoiminta-aluetta on käsittääkseni vahojen ohjelmistojen päivittäminen uudempiin. Ei ehkä maailman seksikkäin toimiala, mutta kysyntää riittänee. 

Asiakkuuksien keksittymisen lisäksi toinen tällä hetkellä alalla oleva haaste on osaavien työntekijöiden puute. Tämä ilmeisesti rajoittaa jonkin verran koko alan kasvuakin (tai näin muistan Inderesin podista joskus keväämmällä kuunnelleeni). Kasvutavoitteet yhtiöllä ovat kuitenkin varsin kunnianhimoiset eli kasvutavoite on 20% vuodessa. 

Listautumisen valuaatio ei ole mitenkään posketon. Annin jälkeen osakekannan arvo on noin 28,7 miljoonaa euroa. EBITA on 3,2 miljoonaa. Pitkäaikaista velkaa yhtiöllä näyttäisi olevan noin 3 miljoonaa ja kassaa noin miljoona  eli EV/EBITA on tuolloin noin 10. P/E-luku on hieman korkeampi, mutta kuitenkin ilmeisesti alle 15. 

 Näillä tiedoilla anti vaikuttaa jopa hämmästyttävän edulliselta. Hieman poikkeuksellista on myös suurehko minimimerkintämäärä eli merkintä piti tehdä vähintään hieman yli 2000 euron arvosta. Joka tapauksessa anti ylimerkittiin ja nyt saankin jännittää kuinka monta osaketta lopulta salkkuun tuli. Toivottavasti mahdollisimman paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti