Blogi sisältää aloittelevan sijoittajan mietteitä sijoittamisesta ja arvonmäärityksen sietämättömästä keveydestä

perjantaina, marraskuuta 03, 2017

Pienyhtiö Tukholman pörssistä: Dedicare

Serstechista kirjoitettuani sain vinkiksi tutustua mm. Dedicareen. Tutustutaanpa sitten.


Toimiala: Terveydenhuolto
Lista: Small cap Stockholm
Sijoittajasivut: http://www.dedicare.se/finansiellt-och-press/investerare/


Firman sivut näyttävät olevan kuitenkin vain ruotsiksi ja norjaksi, joten ennen toisen kotimaisen pariin syventymistä lyhyt englanninkielinen kuvaus Nordnetista:

"Dedicare is an agency in the healthcare industry. The company operates in Sweden and Norway. Dedicare hire and recruit doctors and nurses and provides care services in personal assistance, companion and respite care for private and public health care providers."


Ainakin tässä vaiheessa sanoisin, että vaikuttaa esim. Attendon kilpailijalta. Vuoden 2016 vuosikertomuksesta selviää, että liikevaihto kasvoi viime vuonna 14% ja liikevoittoprosentti oli 10,7. Jälkimmäinen luku on kovempi kuin Attendolla (joka muistaakseni oli muistaakseni 9).


Dedicare toimii tällä hetkellä vain Ruotsissa ja Norjassa, mutta tavoitteena on kasvaa koko Euroopan laajuiseksi toimijaksi. Taloudelliset tavoitteet ovat seuraavanlaiset: 1) markkinoita nopeampi, pääosin orgaaninen kasvu 2) liikevoittoprosentti yli 7 ja 3) omavaraisuusaste yli 30%. Stretegiana on tarjota aina markkinoiden paras hinta sekä hyvä palvelujen saatavuus. Kuulostaapa helpolta. Katsotaanpa firman ilmoittamista luvuista sitten miten homma on toiminut.


Taulukon perusteella 2016 näyttää olleen poikkeuksellisen hyvä vuosi. Ihmettelin kuitenkin miksi Nordetin mukaan EPS olisi vuonna 2016 laskenut edellisestä vuodesta. 2016 vuosikertomuksesta löysin myös seuraavan taulukon:


 
Yritin pähkäillä, miten tämä taulukko näyttää näin erilaista tulosta ja syynä on tietenkin viimeisen rivin kohta "Årets resultat från avvecklad verksamhet", joka siis käsittääkseni tarkoittaa lopetettuja toimintoja. Vuoden 2015 kertomuksesta selviääkin yhtiön hankkiutuneen eroon Norjan huoltotoiminnoista (tai niin minä ainakin ymmärsin).

Vaan miten on yhtiö pärjännyt tänä vuonna. Q3-esityksestä löytyy seuraavanlaista tietoa.

Liikevoittoprosentti on siis parantunut aiemmasta ja liikevaihto on myös kasvanut. Siitä huolimatta Nornet kertoo yhtiön P/E-luvun olevan tällä hetkellä viime vuoden tuloksella 13,6. Osinkotuottokin on huikeat 7,3%.

Dedicaren omiin - syklin ylite ulottuviin - taloudellisiin tavoitteisiin verrattuna liikevoittoprosentti on tällä hetkellä huomattavan korkea. Kysymys kuuluukin pystyykö yhtiö pitämään sen jatkuvasti näin korkeana, vai onko kyse vain poikkeuksellisen hyvistä ajoista. Q3-raportti saattaa antaa sen suhteen hieman aihetta huoleen, sillä Q3:lla liikevoitto oli pudonnut aiemmasta 12,6%:sta 8,4%:iin.

Pikaisen tutustumisen perusteella yhtiö vaikuttaa jossain määrin kiinnostavalta, mutta aivan heti en silti ole ryntäämässä ostoksille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti